Smoked Whole Pheasant

Rökt helhet FasanDetta är en hot-rökt metod som i huvudsak är en riktigt långsam, rökig grill. Istället för grilladsås, som du naturligtvis kan oss om du ville, använder jag lönnsirap istället. Detta skapar en fin söt glasyr för att röken ska följa när fågeln lagar mat.

Lämna huden på fasan. Det kommer inte att fungera med skinnade fåglar, eftersom de blir för torra. Om du inte är en jägare men vill göra detta kan du använda en högkvalitativ kyckling (vanliga stormarknader är för mjuka och slappa) eller så kan du köpa en hel fasan online eller i vissa stormarknader. Whole Foods säljer dem frysta.

Ingredients

2 hela fasaner

1/4 kopp kosher salt, ca 2 1/4 uns

1/4 kopp farinsocker

4 koppar vatten

2 dl lönnsirap, kokt ner till 1 dl

Preparation

Lös upp saltet och sockret i vattnet. Hitta en behållare med lock som är tillräckligt stor för att rymma båda fasanerna. Täck dem med saltlake och låt detta stå i kylen i minst 12 timmar och upp till 18 timmar.

Ta ut fasanerna och klappa dem torra. Ställ på ett kylställ under en takfläkt eller på en luftig plats och låt dem torka i 1 till 3 timmar. Du kan också lägga fåglarna i en behållare utan lock i kylen över natten. Denna torkningsprocess är ett viktigt steg. Om du hoppar över det kommer röken inte att fästa på fasanen också.

Rök fasanerna över valfri ved – jag föredrar äpple, hickory eller pekannöt – i minst 3 timmar och upp till 5 timmar. Du vill ha en relativt varm rök, mellan 200°F och 250°F. Låt fasanerna röka i 1 timme innan du målar på lönnsirapen, tråkla sedan med sirapen var 30:e minut efteråt.

När fasanerna når en innertemperatur på 160°F i lårköttet, ta ut dem ur rökaren. Lägg dem på ett galler och strö dem med lönnsirap en gång till. Vänta minst 20 minuter innan du äter. De är också utmärkta förkylningar.