Smoked Bison Meatballs and Butternut Squash Soup

Rökt Bison köttbullar och butternut squashsoppa



Avfyra rökaren, dess sopptid! Detta är ett av de recept som du bokstavligen kan använda som bas och spela med det därifrån. Jag tycker att det verkligen lägger till smaken och kroppen av smaken att lägga till ett vildt protein och lager. Använd gärna vad du vill, men jag älskar verkligen bison med det här. Bisonens sötma spelar bra med butternut squash och äpple som används här!

Ingredients

1 Buttercup squash (alla squash duger) - kärnade och skalade

1 gul pnion - skalad och tärnad

1 äpple - skalat och tärnat

1 Stora morötter - skalade och tärnade

2 vitlöksklyftor – krossade

1 Whole Birds Eye Chili – stjälken borttagen

1 msk spiskumminpulver

1 msk färsk timjan

1 tsk salt

4 dl bisonfond eller vilken fond du vill använda

3-4 bisonkorv – skalet tas bort och skärs i lika stora bitar

Garnering – Rostade pinjenötter, färska rostade krutonger, stekt salvia, olivolja

Preparation

Starta din Bradley Smoker till 320ºF (160ºC) och få dina ölpuckar i rullning!

Lägg upp alla dina förberedda grönsaker på ett galler eller två och ställ åt sidan. Skär din bisonkorv i lika stora bitar, ta bort höljet och använd händerna för att forma dem till bollar. Lägg köttbullarna på ett galler. När rökaren är varm, lägg till dina galler och låt koka i ungefär 30-40 minuter. Köttbullens inre temperatur bör vara ungefär 150-155ºF. Ta bort från rökaren och låt svalna.

I en kastrull, tillsätt din fond och alla rökta grönsaker. Låt sjuda och koka tills grönsakerna är mjuka.

Använd en stavmixer och mixa tills det är helt slätt. Det här kommer att ta ett par minuter. Om den purerade skålen blir lite tjock, tillsätt en touch av fond för att tunna ut den till den konsistens du letar efter!

Tillsätt din smaksättning och smaka av. Justera därefter. Lägg till dina bisonköttbullar!

Servera med valfri garnering.

NJUT AV!!!

Recept av: Cory Walby – Lördagskvällens provkök