Sällsynt, Smoky Venison Steak på Rosti
Jag erkänner att jag är motvillig att dra Bradley-rökaren från skjulet när det finns den distinkta möjligheten att det kommer att bli en plötslig regn och/eller det kommer att blåsa över, men då kan det vara värt att göra det i 10-20 minuter Rökning av viltbiff för att förvandla lunch till en höstlig uppenbarelse.
Ingredients
(Tervar 2)
En stor, skalad potatis
30 g smält smör
En liten morot
Salt och peppar
3 bra stora tomater
Olivolja
Spenatblad
100 g fina bönor
Liten klick smör
Preparation
Hjortkött är förstås väldigt magert, och viltbiff förtjänar att tillagas och serveras sällsynt, eller inte alls!
Be din slaktare om 2 biffar som är minst 1" tjocka - och även vid den tjockleken väger de 150 g vardera - men det räcker eftersom smaken är suverän.
Ställ upp Bradley Smoker med ett halvdussin ekbisquetter i högen och värm inte upp skåpet.
Låt den fyllas med rök och lägg sedan 2 biffar på ett galler och rök i 10-20 minuter, tillräckligt för subtilitet och för att ge en extra dimension till smaken.
Avsätta.
(Ter till 2)
Värm din ugn till 220°C
Parboil den en stor, skalad potatis i 12 minuter, låt rinna av och svalna tillräckligt för att kunna hantera det.
Riv potatisen grovt i en skål med den 30 g smält smör.
Skal en liten morot och riv fint ner i potatisskålen också, tillsätt salt och peppar, vänder allt för att kombinera.
Forma blandningen till två rostibiffar och lägg isär på en bakplåt med smör.
Grädda dem i ugnen i 25-30 minuter tills de blir gyllene och genomstekta.
Sitt samtidigt 3 bra tomater, halverade och kärnor/kärna borttagna, genom att trycka ut med tummarna - som små koppar - i en liten ugnssäker form, strö över havssalt och fyll med olivolja.
Rosta i ugnen också men ta bort så fort de krympt och fått färg.
Ta tillbaka olivoljan för senare användning till salladsdressingar och sked lite kort vissnade spenatblad i varje halva.
Hålla varm.
kock 100g fina bönor i saltat kokande vatten i 3 minuter, låt rinna av, blanda med lite av tomatoljan för att glasera och håll varmt.
Borsta din biffar frikostigt med olivolja och smaka av med salt och peppar.
Värm upp en stekpanna till rykande het och stek sedan biffarna i 1-2 minuter på varje sida totalt, vänd var 20:e sekund.
Detta kommer att ge dig fantastisk färg och en saftig rosa inredning.
Täck löst med folie och vila i 6 minuter på en varm plats.
Sätt tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt 100 ml nötbuljong.
Skrapa runt pannan för att få med köttrester, reducera till hälften och lägg till en liten klick smör.
Snurra runt för att blanda in och kontrollera till sist kryddningen.
Servera viltbiff över rosti, omgärda med grönsaker och skeda över lite sås.
Ek
Trä
Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.
Shop Now