alt=boar ham sliced

Rökt Vildsvin Recept



Att göra skinka verkar alltid vara en konst av något slag. Men efter några spårkörningar kan du göra din egen skinka och du kommer att smaka på skillnaden 100%. Följ detta steg för steg -recept så kommer du att upptäcka att även att göra skinka kan göras av alla. Så få den Bradley -rökaren igång och låt oss veta hur det visade sig!

Nu kan detta recept enkelt appliceras på en rå fläskskinka, om du inte kan få tag på något vildsvin

Ingredients

En vildskinka, flådd med ben

För saltlake:

4 L vatten

1 kopp kosher salt

1 kopp socker

2 msk kur #1

3 kanelstänger

2 tsk anisfrön

10-12 nejlikor

8 lagerblad

2 msk torkad dill

2 msk senapsfrön

2 msk pepparkorn

1 kopp honung/lönnsirap

Preparation

Koka upp ingredienserna till saltlaken för att helt lösa upp salt och socker.

Kyl saltlake över natten i kylen.

Sänk skinkan i saltlake i en icke-reaktiv behållare (plast eller keramik), och se till att skinkan är helt täckt.

Lagskinka i 14 dagar i kylen.

Skölj bort överflödig saltlösning.

Koka upp en stor kastrull med vatten och häll över skinkan. Låt stå under vatten i 20-30 minuter.

Klappa torrt.

Rök skinka i rökmaskin mellan 200-250°F med lönnbisquetter tills en innertemperatur på 150°F uppnås (cirka 4-5 timmar). Medan skinkan röker, pensla lätt med honung eller lönnsirap var eller varannan timme

Avsluta i ugnen på 375°F tills en innertemperatur på 160°F, pensla med honung eller lönnsirap varje halvtimme.

Låt svalna i 15-30 minuter innan du skär upp.