alt=boar ham sliced

Smoked Boar Ham Recipe



Making ham always seems to be an art of some sort. However, after a few trail runs, you are able to make your own ham and you will taste the difference 100%. Follow this step by step recipe and you will find that even making ham can be done by everyone. So get that Bradley smoker going and let us know how it turned out!

Now this recipe can easily be applied to a raw pork ham, if you can’t get your hands on any boar

Ingredients

En vildsvinsskinka, flådd med ben

För saltlake:

4 L vatten

1 kopp kosher salt

1 kopp socker

2 msk kur #1

3 kanelstänger

2 tsk anisfrön

10-12 nejlikor

8 lagerblad

2 msk torkad dill

2 msk senapsfrön

2 msk pepparkorn

1 kopp honung/lönnsirap

Preparation

Koka upp ingredienserna till saltlaken för att helt lösa upp salt och socker.

Kyl saltlake över natten i kylen.

Sänk skinkan i saltlake i en icke-reaktiv behållare (plast eller keramik), och se till att skinkan är helt täckt.

Lagskinka i 14 dagar i kylen.

Skölj bort överflödig saltlösning.

Koka upp en stor kastrull med vatten och häll över skinkan. Låt stå under vatten i 20-30 minuter.

Klappa torrt.

Rök skinka i rökmaskin mellan 200-250°F med lönnbisquetter tills en innertemperatur på 150°F uppnås (cirka 4-5 timmar). Medan skinkan röker, pensla lätt med honung eller lönnsirap var eller varannan timme

Avsluta i ugnen på 375°F tills en innertemperatur på 160°F, pensla med honung eller lönnsirap varje halvtimme.

Låt svalna i 15-30 minuter innan du skär upp.