German Sausage

Rökt tysk korv recept



Upptäck den perfekta harmonin av rökigt och smakligt med vårt läckra recept på rökt tysk korv som garanterat kommer att tillfredsställa dina smaklökar.

Ingredients

3 pund (1360 g) välkylt nötkött, viltkött, älg eller älg

1 pund (450 g) magert fläsk med 1 pund (450 g) fläskfett

Kryddor och andra ingredienser för 5 lbs. (2,25 kg):

7 ½ tsk (45 ml) Bradley Sugar Cure (Använd inte mer än denna mängd.)

2 tsk (10 ml) svartpeppar, finmalen

1 tsk (5 ml) salt (valfritt - se nedan)

1 tsk (5 ml) senapsfrö, malet

1 tsk (5 ml) sellerifrö, malet

1 tsk (5 ml) vitlökspulver

½ tsk (2,5 ml) koriander

½ tsk (2,5 ml) muskotnöt

½ kopp (120 ml) kylt vatten

1 kopp (240 ml) finpulveriserad skummjölk

Obs: Om köttet väger antingen mer eller mindre än 2,25 kg, måste mängden kurblandning vara proportionell mot den vikten. Till exempel, om köttets vikt är 1,15 kg, måste varje ingrediens, inklusive Bradley Cure, skäras på mitten.

Preparation

Höljena:

Blötlägg fibrösa höljen i vatten i 30 minuter före användning. Om du använder höljen med diametern 2 ½ tum (6,4 cm) som är cirka 30 cm långa, behöver du fyra av dem.

Köttet:

Använd en 3/16-tums (4,8 mm) tallrik och mal 3 pund (1360 g) välkylt nötkött, viltkött, älg eller älg. Viltkött bör putsas av allt fett innan malning. Mal sedan 1 pund (450 g) magert fläsk med 1 pund (450 g) fläskfett. Passera allt kött genom kvarnen två gånger om du vill att det ska bli finare. Kyl köttet ordentligt.

Blanda Bradley Sugar Cure, kryddor, vatten och mjölkpulver i en stor skål tills ingredienserna är enhetliga. För en normal saltsmak, tillsätt den valfria 1 tsk salt; för en mild saltsmak, utelämna saltet.

Tillsätt köttet i kryddblandningen och blanda väl genom att knåda i ca 3 minuter.

Stoppa korven i fibertarm. Sätt i kabelsonden på en elektronisk termometer i den öppna änden av en av korvarna och stäng höljet runt sonden med slaktgarns garn.

Kyl de fyllda korvarna över natten.

Rökning:

Ta ut korven från kylskåpet och placera den i en rökare som har värmts upp till 150°F (65°C). Behåll denna temperatur utan rök tills höljet är torrt vid beröring. (Alternativt, torka höljet framför en elektrisk fläkt.)

Höj temperaturen till 160°F (71°C) och rök korven i 3 till 6 timmar.

Om du vill tillaga korven i rökaren, höj temperaturen till 180°F (82°C) och varm rök tills innertemperaturen är 160°F (71°C).

Kyl över natten innan användning.

Instruktioner utarbetade av Warren R. Anderson, författare till Mastering the Craft of Smoking Food.