Sugar Cured Venison Jerky Recipe

Rökt socker botad Hjortkött ReceptOm du är ett fan av hjortkött är vårt rökt sockerhärdade vilda ryckrecept ett måste! Med mjuka köttstycken som botas med en söt och smakrik blandning av kryddor och långsamt rökt till perfektion, är detta ryckigt det perfekta mellanmålet för alla tillfällen.

Ingredients

Krydda för 5 lbs (2,25 kg) skivat kött:

3 msk (45 ml) Bradley Cure – vilken smak som helst (Använd inte mer än denna mängd.)

1 tsk salt

1 tsk cayennepeppar

4 tsk (20 ml) ingefärapulver

4 tsk (20 ml) vitlökspulver

4 tsk (20 ml) peppar, svart

6 msk (5 ml) flytande honungs-sojamarinad

4 msk hackad peppar

Obs: Om köttet väger antingen mer eller mindre än 2,25 kg, måste mängden kurblandning vara proportionell mot den vikten. Till exempel, om köttets vikt är 1,15 kg, måste varje ingrediens, inklusive Bradley Cure, skäras på mitten.

Preparation

Förberedelser och smaksättning:

Börja med köttbitar, snarare än med kött som har skurits i biffar eller kotletter. (Biffar och kotletter skärs tvärs över fibrerna på köttet. Detta gör dem olämpliga för ryckiga.) Kyl köttet ordentligt. Kallt kött är lättare att skära och bakterietillväxten försenas.

Putsa fettet från köttet. Det är omöjligt att få bort fettstrimmorna som marmoreras in i köttet, men du bör ta bort allt fett som lätt kan tas bort.

Använd en lång skärkniv eller en elektrisk köttskärare för att skiva 1/4 tum (7 mm) tjocka remsor. Remsorna ska vara 1 till 2 tum (2,5 till 5 cm) breda. Köttet ska skäras med säden, inte tvärs över kornet. Om köttet skärs över kornet blir det för ömtåligt efter att det torkat. Du kan avgöra om remsan har skurits korrekt med ådring genom att dra i ändarna av remsan. Om den har skurits ordentligt med ådring, kommer remsan att sträcka sig; om inte, kommer muskelfibrerna att separera och remsan kommer att slitas sönder.

Kyl köttet igen medan du förbereder kryddblandningen.
Rör om kryddblandningen väl tills alla ingredienser är lösta. Kyl blandningen väl. Lägg i köttstrimlorna och rör om dem då och då, speciellt under de första timmarna av härdningen. Ställ i kylen i 2-3 dagar under omrörning då och då.

Torka och röka Jerky:

Lägg remsorna på rökställ, eller lägg remsorna i rökkorgar av trådnät. (Trådnätskorgar är att föredra; hängande av remsorna gör att mer av produkten kan bearbetas, men användningen av korgar gör bearbetningen enklare och snabbare.) En termometer krävs inte för nötkött, fläsk eller någon annan typ av kött, om de föreslagna höga temperaturerna och långa bearbetningstiderna följs. Du kan använda en vanlig rökare med en värmekälla inuti. För att underlätta torkning bör rökgasspjället vara helt öppet.

Torka vid 140°F (60°C) utan rök tills ytan är torr. Detta kommer att kräva minst en timme. Om remsorna är på trådnät, vänd dem efter 30 till 45 minuter för att förhindra att de fastnar.

Höj temperaturen till 160°F (71°C) och rök i 2 eller 3 timmar med Hickory Bisquettes.

Höj temperaturen till 175°F (80°C) och fortsätt att torka utan rök tills den är klar. Detta sista torknings- och tillagningssteg kommer att kräva cirka tre timmar. När jerkyen är klar kommer den att vara ungefär hälften av tjockleken på den råa jerkyen, och den kommer att tyckas ha tappat omkring 50 % av sin vikt. Den ryckiga kommer inte att knäppa när den böjs, men några av muskelfibrerna kommer att slita. Om jerkyen torkas tills den knäpper när den böjs får jerkyen längre hållbarhet, men den blir inte lika god.

Låt jerkyen svalna till rumstemperatur och antingen frys eller kyl den.

Obs: Om saltsmaken är för mild, nästa gång du gör denna produkt, tillsätt cirka 1 tsk salt till ingredienslistan. Om saltsmaken är för stark, minska mängden Bradley Cure med cirka 1 tesked.