Smoked Pulled Lamb Shoulder

Rökt drog Lammaxel

Dan Shahin

Det här receptet är för en pulled lammaxel i persisk stil – du kan byta ut kryddorna i marinadmixen för att skapa vilken smakprofil du vill.

Ingredients

1 lammaxel

Marinad/Gnid:

4 Vitlöksklyftor finhackade

1 msk mald koriander

1 msk mald spiskummin

2 msk Extra Virgin Olivolja

2 msk granatäpplemelass

1 msk Sumac

2 tsk paprika

1 tsk mald kardemumma

1 tsk kanel

1 tsk torkad limejuice & skal av 2 limefrukter

450 g grekisk yoghurt

Brässvätska:

500 ml granatäpplejuice

500 ml lamm- eller kycklingfond

2 msk granatäpplemelass

2 msk honung

1 stort glas rött vin

Saft från 1 lime

Preparation

Metod:

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål och blanda till en pasta och fördela jämnt över hela lammskuldran. Gör detta 12-24 timmar innan du röker för bästa resultat.

Ställ in din rökare på 110C och fyll på med alla Bradley Flavor Bisquettes® du väljer. Vi använde Cherry eftersom vi älskar detta med lamm.

Väl uppe i temperaturen tillsätt lammet och låt röka med en dropppanna under för att fånga upp alla dessa vackra juicer.

Kombinera alla de flytande ingredienserna i en stekpanna, låt koka upp och låt sjuda i 10 minuter och se till att det är varmt när det används i steg 5.

Ta ut lammet efter 4 timmar och lägg det i en bricka med den bräserande vätskefolien ovanpå för att försluta det. Lägg sedan tillbaka lammet i rökaren med rökinställningen avstängd med bara värme (110C) i ytterligare 4-5 timmar eller tills den inre temperaturen visar 95C.

När lammaxeln har nått en innertemperatur på 95C efter ca 8-9 timmar ska den vara väldigt mör. Ta bort den från rökaren, häll tillbaka bräseringsvätskan i pannan och låt lammet vila i sin folietäckta plåt i minst 30 minuter.

Minska hjärnvätskan till en såskonsistens - den ska täcka baksidan av en sked fint när den är klar.

Efter en skön vila ska lammet falla av benet. Dra i köttet och använd bräsvätskan som sås.

Du kan servera det här med allt som vanligt grillat middagspynt eller så kan du hålla det mer avslappnat i påsk och servera det som en wrap som vi har gjort med några hembakade tunnbröd, färsk mynta & koriander och en fin sked grekisk yoghurt. Helt läckert och trevligt en enkel.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now