Smoked Cheesy Venison Sticks

Rökt ostliknande viltpinnar



Vill bara dela mitt rökt ostiga vilda snackpinnarrecept tillsammans med lite hjälp från Good Old Mr. Bacon och Hi Mountain Spice Kit. För det här receptet kan du använda vilken ost som helst istället för hög temp, så länge du inte ställer in din rökare att gå över 190 grader. Kom ihåg att ost med hög temp är dyrt. Vissa människor kanske tycker att det här är svårt att fylla, men jag trodde inte det. Jag använde en Gander Mountain 5# vertikal stuffer och det är mycket lättare om du har lite hjälp. Jag vakuum packar mina och lägger dem i kylen för att njuta av när som helst. Jag kan säga att de håller sig bra i fyra månader i kylen. Men jag är inte säker på om de håller längre, för de äts snart i vårt hem. Hoppas att du försöker det någon gång på din nästa (eller först) rökning.

Ingredients

8 kg viltkött

2 pund Kunzler Original Bacon (salt, socker, natriumfosfat, natriumerytorbat, natriumnitrit)

Blanda båda genom en köttkvarn

4 jalapeñopeppar (utan frön) finhackad

16 oz av din rivna favoritost (i en separat skål)

2 1/2 dl vatten

2,5 teskedar hi mountain-krydda per PUND = 20,5 teskedar

2 teskedar hi mountain-kur per PUND = 20 teskedar

Preparation

Häll upplöst flytande blandning över köttet och blanda.

Saker i kollagenhölje

Ställ i kylen från 4 timmar till 24 timmar (det finns mer än tillräckligt med botemedel i detta för att möjliggöra omedelbar rökning)

Matlagning/rökning:

Låt pinnarna nå rumstemperatur

Ställ in Bradley digital till 130 grader F (54,4 C) och låt pinnarna torka i 2 timmar i skåpet (utan vattenskål)

Höj temperaturen till 145 till 150 F (62,8 C till 65,5 C) och börja röka med körsbärsbisquetter i 2 timmar (med en vattenskål)

Höj temperaturen till 160F (71,1C) och koka i ytterligare 2 timmar

Höj temperaturen till 170F (76.7C) till 180F (82.2C)

Sätt in din termometersond i den översta 1/3 av en mellanmålspinne (inte för högt och inte för lågt)

Fortsätt laga mat tills du får en avläsning på 155F (68,3C).

Vid det laget, dra i dem och låt dem stå i rumstemperatur i 1-2 timmar (det kommer att fortsätta tillagas till 160F).