alt="grilled sausages"

Rökt Oktober Fest Hjortkött Recept



Oktober Fest i Tyskland är en festlighet som ligger nära hjärtan hos de flesta tyskar och människor runt om i världen. Oktober -festen består främst av två saker: att dricka mycket öl och äta mycket Bradwurst.

Så här är ditt recept för Oktoberfest -helgen: Smoked Bradwurst !!

Njut av!

Ingredients

5 kg fläskaxel

5 kg viltkött (älg, rådjur, antilop) eller (kalvkött)

1 Pt. tung vispgrädde

1 stort ägg

3 msk salt

2 msk socker

1 msk vitmalen peppar

1 tsk mace mald

1 tsk mald koriander

1 tsk mald muskotnöt

32 mm svintarm

Preparation

Mal allt kött genom a  tallrik. Lägg köttfärs i en grund panna och kyl vid 38-40 graderºF i en timme.

Rör grädden, ägget och alla övriga ingredienser och blanda noggrant. Ta ut köttmassan ur kylen och blanda ihop allt ordentligt.

Stoppa in i Hog hölje vrida på 4-5 i längder.

Kyl korven över natten för att utveckla smak.

Flytta till förvärmd 130ºF Bradley Smoker. Rök vid 130ºF i en timme och höj temperaturen till 140ºF för att röka i ytterligare en timme. Stäng av röken och höj temperaturen till 170ºF. När den interna temperaturen i korven är 160ºF är korven färdig.

Ta bort från Bradley Smoker och lägg i ett isvattenbad. Ta upp den ur isbadet när innertemperaturen i korven sjunker till 110 graderºF.

OBS: En Bradley Digital termometer krävs för att övervaka korvens inre temperatur. Detta kommer att hindra dig från att öppna dörren till din
rökare, vilket orsakar värmeförlust när man kontrollerar korvens innertemperatur.