Rökt Oktober Fest Hjortkött Recept
Oktober Fest i Tyskland är en festlighet som ligger nära hjärtan hos de flesta tyskar och människor runt om i världen. Oktober -festen består främst av två saker: att dricka mycket öl och äta mycket Bradwurst.
Så här är ditt recept för Oktoberfest -helgen: Smoked Bradwurst !!
Njut av!
Ingredients
5 kg fläskaxel
5 kg viltkött (älg, rådjur, antilop) eller (kalvkött)
1 Pt. tung vispgrädde
1 stort ägg
3 msk salt
2 msk socker
1 msk vitmalen peppar
1 tsk mace mald
1 tsk mald koriander
1 tsk mald muskotnöt
32 mm svintarm
Preparation
Mal allt kött genom a ⅜ tallrik. Lägg köttfärs i en grund panna och kyl vid 38-40 graderºF i en timme.
Rör grädden, ägget och alla övriga ingredienser och blanda noggrant. Ta ut köttmassan ur kylen och blanda ihop allt ordentligt.
Stoppa in i Hog hölje vrida på 4-5 i längder.
Kyl korven över natten för att utveckla smak.
Flytta till förvärmd 130ºF Bradley Smoker. Rök vid 130ºF i en timme och höj temperaturen till 140ºF för att röka i ytterligare en timme. Stäng av röken och höj temperaturen till 170ºF. När den interna temperaturen i korven är 160ºF är korven färdig.
Ta bort från Bradley Smoker och lägg i ett isvattenbad. Ta upp den ur isbadet när innertemperaturen i korven sjunker till 110 graderºF.
OBS: En Bradley Digital termometer krävs för att övervaka korvens inre temperatur. Detta kommer att hindra dig från att öppna dörren till din
rökare, vilket orsakar värmeförlust när man kontrollerar korvens innertemperatur.