Smoked Merguez Recipe
Merguez is a Spicy Jewish Lamb Sausage. Learn here how to prepare it in a few steps and then smoke them with Oak bisquettes.
Ingredients
1 kg lammskuldra
3 oz nötköttsfett
1 msk kosher salt
1 msk salt
½ tsk svartpeppar
¼ tsk pepparflingor
2 tsk vitlökspulver
2 tsk paprika
1 tsk torkad oregano
1 msk kallt rött vin
Lammhölje
Bradley Flavor Bisquettes – Ek
Preparation
Blötlägg lammtarmen i färskt vatten i 30 minuter.
Mal ihop köttet grovt.
Kombinera malet kött med kryddor och vin och blanda långsamt i en stavmixer, med paddelfästet.
Ställ köttblandningen i kylen medan du sätter ihop korvstopparen.
Kör färskt vatten genom höljet.
Stoppa in korven i höljet och knyt av änden.
Vrid i länkar och stick eventuella luftfickor med en steriliserad stift.
Häng korv i rökaren. Slå sedan på rökaren och höj temperaturen långsamt.
Rök vid 160°F med Oak Flavour Bisquettes i 2-4 timmar, eller tills en innertemperatur på 150°F uppnås.
Recept av: Lena Clayton