Spicy Jewish Lamb Sausage

Smoked Merguez Recipe



Merguez is a Spicy Jewish Lamb Sausage. Learn here how to prepare it in a few steps and then smoke them with Oak bisquettes.

Ingredients

1 kg lammskuldra

3 oz nötköttsfett

1 msk kosher salt

1 msk salt

½ tsk svartpeppar

¼ tsk pepparflingor

2 tsk vitlökspulver

2 tsk paprika

1 tsk torkad oregano

1 msk kallt rött vin

Lammhölje

Bradley Flavor Bisquettes – Ek

Preparation

Blötlägg lammtarmen i färskt vatten i 30 minuter.

Mal ihop köttet grovt.

Kombinera malet kött med kryddor och vin och blanda långsamt i en stavmixer, med paddelfästet.

Ställ köttblandningen i kylen medan du sätter ihop korvstopparen.

Kör färskt vatten genom höljet.

Stoppa in korven i höljet och knyt av änden.

Vrid i länkar och stick eventuella luftfickor med en steriliserad stift.

Häng korv i rökaren. Slå sedan på rökaren och höj temperaturen långsamt.

Rök vid 160°F med Oak Flavour Bisquettes i 2-4 timmar, eller tills en innertemperatur på 150°F uppnås.

Recept av: Lena Clayton