Rökt marockansk Lammburgare med Harissa Mayo
En saftig lammburgare med marockanska kryddor och jalapeño, toppad med kryddig Harissa Mayo. Prova denna hamburgare fylld i ett pitabröd för en förändring från den vanliga burgerbulle. Lägg till dina favorit toppings, eller håll med det marockanska temat och toppa med svarta oliver och feta.
Ingredients
För rökta hamburgare:
1¾ lb nymalet lamm (jag använde axelkött)
1 ägg
½ gul lök, finhackad
3 salladslökar, skivade
3 vitlöksklyftor, hackade
3 msk koriander, hackad
1 jalapeño, kärnad och finhackad (Eller ofröad om du är som jag och gillar den kryddig!)
¾ tsk paprika
1 tsk spiskummin
½ tsk kanel
1 tsk salt
1 tsk peppar
För Harissa Mayo:
5 msk majonnäs
4 tsk Harissa kryddblandning
1 vitlöksklyfta, finhackad
Bradley Smoker Oak Bisquettes
Preparation
Kombinera nymalet lamm med lök, salladslök, vitlök, koriander, jalapeño och kryddor och blanda noga.
Forma till sex biffar.
Förvärm rökaren till 200°F och använd ekbisquetter.
Koka hamburgare i rökaren tills en innertemperatur på 160°F uppnås.
Medan hamburgare röker, förbered Harissa Mayo genom att blanda ihop alla tre ingredienserna.