Rökt mark teriyaki Hjortkött Recept
Historiskt sett var ryckkött det primära sättet att bevara före kylning. Sann ryck är torkat kött, som tidigare salts i en tung saltlösning. I själva verket kommer ordet "ryck" från det gamla spanska ordet "charqui" som betyder torkat kött.
Ingredients
1 kg (2 lb) malet viltkött
30 Ml (2 msk) bordssalt
30 ml (2 msk) farinsocker
60 ml (4 msk) teriyakisås
Valfri krydda peppar
Preparation
Använd händerna och blanda alla ingredienser i köttfärsen jämnt och noggrant.
Ställ i kylen över natten.
Nästa morgon, använd en ryckig pistol eller rulla köttet till remsor som inte är mer än 3/16′ tjocka, lägg på smorda rökbrickor.
Rökningsmetod:
Placera i Bradley Smoker, med specialblandade bisquetter. Med temperaturen inte högre än 55°C till 65°C (140°F till 150°F), rök i cirka 4 timmar. Placera inte vatten i droppkärlet och se till att spjället på toppen av Bradley Smoker är vidöppet.
Att tjäna:
Detta kan anses vara "lätt" ryckigt, eftersom det ger en smak av ryckigt utan allt salt. Servera som förrätt eller mellanmål. Det blir segt som traditionellt ryckigt.
Ersätt hjortköttet med valfritt malet rött kött, såsom nötkött eller buffel.