Smoked Lamb with Bourbon Onion Coulée

Rökt lamm med bourbonlök



Ingredients

10 till 12 lammlägg

Marinad:

120 ml (4 oz) bourbon

420 ml (14 oz) rött vin

15 ml (1 msk) finhackad vitlök

30 ml (2 msk) vardera rosmarin, grovmalen svartpeppar och salt.

Bourbon lök Coulée:

6 stora lökar skivade

60 ml (1/4 c) olivolja

30 ml (2 msk) svartpeppar

120 ml (1/2 c) bourbon

Preparation

Blanda ingredienserna till marinaden i en skål.

Lägg lammlägg i en ugnsform och häll marinaden över lammlägg.

Täck över och vänd då och då för att kyla i 24 timmar.

Ta bort lammläggen från marinaden och lägg på oljade rökgaller.

Rökningsmetod:

Förvärm Bradley Smoker till 110°C (225°F).

Genom att använda bisquetter med lönnsmak rök/koka i cirka 4 timmar, beroende på väderförhållanden utomhus.

Bourbon lök Coulée:

I en liten kastrull med olivolja, salt och peppar, fräs lök på en spis på medelvärme.

När löken börjar mjukna, tillsätt bourbon och låt puttra under omrörning tills löken blir mjuk.