Rökt lamm med bourbonlök
Ingredients
10 till 12 lammlägg
Marinad:
120 ml (4 oz) bourbon
420 ml (14 oz) rött vin
15 ml (1 msk) finhackad vitlök
30 ml (2 msk) vardera rosmarin, grovmalen svartpeppar och salt.
Bourbon lök Coulée:
6 stora lökar skivade
60 ml (1/4 c) olivolja
30 ml (2 msk) svartpeppar
120 ml (1/2 c) bourbon
Preparation
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål.
Lägg lammlägg i en ugnsform och häll marinaden över lammlägg.
Täck över och vänd då och då för att kyla i 24 timmar.
Ta bort lammläggen från marinaden och lägg på oljade rökgaller.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till 110°C (225°F).
Genom att använda bisquetter med lönnsmak rök/koka i cirka 4 timmar, beroende på väderförhållanden utomhus.
Bourbon lök Coulée:
I en liten kastrull med olivolja, salt och peppar, fräs lök på en spis på medelvärme.
När löken börjar mjukna, tillsätt bourbon och låt puttra under omrörning tills löken blir mjuk.