Lamb dolmades on a white plate

Rökt Lammdolmader Recept



Lägg till lite rökt smak till detta hemstilsgrekiska recept, med den robusta smaken av lammet. Följ bara instruktionerna om hur du gör dolmaderna. Rök sedan dem i din Bradley med hjälp av ekbisquetter. Njut av!

Ingredients

½ Lb druvblad

 Lb färskmalet lamm

2 msk olivolja

1 Vitlök - hackad

4-5 vitlöksklyftor - finhackad

1½ koppar kortkornigt ris

Skal av 1 citron

2 tsk kanel

2 msk färsk dill - hackad

2 msk färsk mynta - hackad

Salt peppar

2 koppar varmt vatten

Saften av 1 citron

1 msk olivolja

Bradley Smoker ekbisquetter

Preparation

Blötlägg druvbladen och skölj noga, torka bladen mellan rena pappershanddukar.

Hetta upp 1 matsked olivolja i en panna och tillsätt malet lamm så att det får lite färg.

Överför brynt lamm till en bakpanna av aluminium och lägg i en rökare som är förvärmd till 225°F med ekbisquetter och rök i 45-60 minuter.

Värm återstående 1 matsked olivolja i en panna och tillsätt lök och vitlök, koka tills det är genomskinligt.

Lägg rökt lamm i pannan och koka tills det är helt genomstekt.

Tillsätt ris och koka ytterligare en minut.

Ta av från värmen och tillsätt citronskal, kanel, dill, mynta samt salt och peppar (efter smak).

Lägg ett blad på bänken (vensidan uppåt) och ta bort den hårda stjälken om det behövs.

Placera 2 teskedar fyllning i mitten av druvbladet; stoppa upp den nedre halvan, vik sedan in sidorna och rulla tätt.

Upprepa med resterande blad och fyllning.

Lägg de färdiga dolmaderna i en stor gryta.

Häll hett vatten, citronsaft och olivolja över toppen och väg ner dolmaderna med en tallrik. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 1 – 1 ½ timme, eller tills druvbladen är något mörkare och mjukare.