boar pepperoni

Rökt kryddig Vildsvin Pinnarrecept



Detta är en mycket välsmakande variation av mitt ursprungliga pepperoni -pinnarrecept. De är ett stort mellanmål mellan. Rök dem på helgen så kommer du att ha en hel vecka med pepperoni-pinnar för att se fram emot, som din mellan lunch och frukost mellanmål. De är ganska enkla att göra.

Dessutom är de kryddiga vildsvinpinnarna bra att tjäna på en fest. Skär bara dem i små skivor. Servera med några ostbitar, pickles så får du ett bra mellanmål tallrik!

Ingredients

1 kg vildsvinskött

300 G nötkött (jag använde stuvbitar)

36 G salt

4 G svartpeppar

3,2 G kur #2

6 g socker

8 g paprika

6 G cayenne

0,5 g chiliflakes (ca ½ tsk)

3 g anisfrön

0,8 G Mondostart 2M kultur

Preparation

Tärna och finfördela sedan vildsvin & nötkött tillsammans.

Väg upp resterande ingredienser och blanda ihop dem.

Blanda ihop med köttet tills det är väl blandat (2-3 minuter i en stående mixer på låg hastighet borde göra susen)

Fyll i 22 mm kollagenhöljen. Jag fyllde ca 2 fot av höljet åt gången och drog av höljet från fyllaren, skar änden och vred den till två pepperonistavar. Knyt sedan av den öppna änden så att de stoppades ordentligt.

Jäs vid 71ºF i 72 timmar, 85-90% luftfuktighet.

Kall rök i 8 timmar i din Bradley Smoker med whisky ek Bradley bisquettes.

Torka vid 54-60ºF, 80-85% luftfuktighet, i 5-7 veckor (torka tills du observerar en viktminskning på 30%) och ät sedan upp!

Njut av!

Av Lena Clayton