Smoked Venison Bonfire Bangers

Rökt Venedig Bonfire Bangers

Sandra Tate

Så med Halloween och Bonfire Night nära förestående tänker jag att mina lokala viltkorvar förtjänar att rökas för tillfället för att ge en fin twist till vad som kan vara väldigt grundläggande utomhusmat.

Ingredients

Preparation

Serveras med dekadent krämig vitlöksmos och söt, karamelliserad lök, eller med läderartad jackapotatis, kommer dessa feta viltkorvar med röksmak att uppskattas av alla. Och säsongsbetonad toboot!

Jag har nyligen flyttat till Frome och en slaktare har bekvämt öppnat här och säljer utmärkt lokalt nötkött och sådant, men det var de generöst feta viltkorvarna som fångade mitt öga. Jag köpte 24 för att röka och frysa in några till senare! Du kan naturligtvis varmröka men jag kallrökte dem i en timme i Bradley Smoker - med kallröksadaptern - och med min favorit, ekbisquetter.

Sprid isär över galler för att få all-round rökning.

Storrökare kanske väljer att lämna längre men jag gillar inte att överväldiga köttet, jag vill bara förstärka det.

På Bonfire night kan du sedan grilla, steka, eller - som jag gör - steka på en bricka i 200°C ugn, penslad med olivolja (hjortkött är ökänt för sin magerhet så lite olja eller smör hjälper) och vända ett par flera gånger tills de fått färg och genomstekt.

Och för serveringsförslagen...

Det tar 20-30 minuter att tillaga korvarna.

I samma ugn som bangers, linda in ett vitlökhuvud, halverat horisontellt för att exponera kryddnejlika, i en foliepåse med olivolja och ta bort efter ca 30 minuter när vitlöken är mjuk och mör).

Skala och halvera stora vitlökar under tiden och stek långsamt i en stekpanna med smör och olja tills de är gyllene.

Koka potatis mör och mosa tillsammans med vitlöken, pressad från skalet tillsammans med finhackad persilja, smör och salt och peppar efter smak. Och om allt det där verkar vara för mycket besvär,

Värm ugnen till 200°C och stek en stekpanna av rökt viltkorv med bitar av kryddad sötpotatis.

Efter 30 minuter och minst ett varv av innehållet under koktiden, tillsätt ett par stora nävar ung spenat och vänd i.

Återgå till ugnen i 3 minuter och servera sedan!

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now