Smoked Bear Roast Dutch Oven Recipe

Rökt Björnstek Holländsk ugnsreceptOm du älskar en bra höstbjörnjakt, har du förmodligen en fin liten cache av björnkött som nekas upp i din frys som väntar på att du ska äta den. Om så är fallet, här är ett bra sätt att använda det med vänner och familj.

Naturligtvis, om du inte har något åldrat björnkött i din frys, kommer detta att få dig att se fram emot att säcka din nästa björn på en spännande vårjakt!

Innan vi dyker in i receptet finns det ett par saker att notera om björnkött. Medan björnar och grisar inte är relaterade, är deras kött liknande eftersom de både är mycket fettinnehåll och innehåller trikinos. Så när det gäller matlagning av björnkött, tänk på det som att laga griskött.

Ingredients

5 kg björnstek, putsad

Basilika, vitlök, vinäger & vattenmarinad

2 Lb potatis - skalad/skivad

1 kg babymorötter

2 lökar - i fjärdedelar

10 elefantvitlöksklyftor

2 revbensselleri - tunt skivad

1 kvist färsk rosmarin

1 kvist färsk timjan

2 msk svartpeppar

2 msk svart senapsfrö - krossat

4 msk Worcestershire

3 msk Nuoc Mam

2 torkade tabascopeppar, krossade

Preparation

Förvärm din Bradley Smoker till 225°F, använd Mesquite Flavor Bisquettes som ditt rökmedel.

Lägg marinerad stek i rökaren och koka i 4 timmar. Se till att fånga droppen med en dropppanna för att spara till senare.

Ta bort steken från rökaren och sätt den i en stor holländsk ugn. Tillsätt alla återstående ingredienser inklusive panndropp och tillaga i 1 timme i din ugn inställd på 325°F. När grönsakerna är mjuka och köttet har nått en innertemperatur på minst 170°F på dess tjockaste punkt, då är steken klar.

Tillsätt mjöl i den holländska ugnen för att göra en tjock sås (valfritt).

Servera genast och njut!