Rökt Björn jambalaya Recept
När din björnstekt kommer ut ur rökaren är du redo att förbereda detta rökt björn Jambalaya -recept. Det kommer att få en öm och saftig struktur som smälter i munnen.
Detta recept kommer från den fantastiska Amanda Lynn Mayhew. Hon är en av de bästa kvinnliga jägarna i branschen, värd för Just Hunt och en Bradley Smoker -entusiast.
Ingredients
1 Lb björnstek, skivad (rökt i 5 timmar med Hickory Flavour Bisquettes)
4 koppar skivade morötter
½ kopp salladslök
½ kopp gräslök
4 koppar ris
½ kopp hackad vitlök
5 koppar nötbuljong
Preparation
Efter att björnsteken har kommit ut ur rökaren (receptet här), lägg den i en slow cooker i 4 timmar på hög temperatur, för att få en mör och saftig konsistens som smälter i munnen.
Lägg vitlöken, morötterna och ½ kopp nötbuljong i en kastrull med locket på och låt puttra tills de är mjuka. Tillsätt björnköttet, riset och resterande nötbuljong. Låt puttra i cirka 35 minuter eller tills alla vätskor har torkat.
Strö salladslök och gräslök över den färdiga rätten. Strö färska persiljefjädrar ovanpå jambalayaen för presentation, om så önskas.
Recept av: Amanda Lynn Mayhew