elk sausage in serving bowl

Rökt Älg Landjæger korv Recept



Landjæger är en torkad korv, vanligtvis gjord med nötkött och fläsk. Det är bra som ett reset mellanmål, eftersom det inte behöver kylas.

Ingredients

2 kg älgkött

½ Lb fläsk/galtfett

25 G kosher salt

1 msk svartpeppar

9 G strösocker

1 tsk vitlökspulver

1 tsk kryddpeppar

1 tsk kumminfrön

1 tsk mald koriander

½ tsk sellerifrö

1 tsk cayennepeppar

3 G-kur N.2

80 ml vatten

4G Mondostart-kultur

Bradley Smoker Alder Bisquettes

Preparation

Kött och fett i tärningar.

Kombinera kött med alla kryddor, kryddor, vatten och Cure N.2.

Marinera över natten.

Lägg köttet i frysen och förbered köttkvarnen.

Blötlägg svintarmen i sötvatten.

Grovmala kött och fett tillsammans och lägg tillbaka till frysen.

Spola fodret och förbered korvstopparen.

Tillsätt Mondostart-kultur och blanda noggrant.

Fyll korvtarm och vrid av till länkar.

Sterilisera en nål och stick eventuella lufthål.

Låt korven stå i rumstemperatur i 1-2 timmar.

Jäs korven i 48 timmar på en ren, förseglad plats med hög luftfuktighet och en temperatur på 71°F.

Kallrökkorvar med albisquetter i 3 timmar.

Ta bort från rökaren och placera i torkrummet i 2 veckor, håll en låg temperatur (54 – 60°F) och en relativ luftfuktighet på 80 %.

Förvara i kyl eller frys.