Rökt Älg Landjæger korv Recept
Landjæger är en torkad korv, vanligtvis gjord med nötkött och fläsk. Det är bra som ett reset mellanmål, eftersom det inte behöver kylas.
Ingredients
2 kg älgkött
½ Lb fläsk/galtfett
25 G kosher salt
1 msk svartpeppar
9 G strösocker
1 tsk vitlökspulver
1 tsk kryddpeppar
1 tsk kumminfrön
1 tsk mald koriander
½ tsk sellerifrö
1 tsk cayennepeppar
3 G-kur N.2
80 ml vatten
4G Mondostart-kultur
Bradley Smoker Alder Bisquettes
Preparation
Kött och fett i tärningar.
Kombinera kött med alla kryddor, kryddor, vatten och Cure N.2.
Marinera över natten.
Lägg köttet i frysen och förbered köttkvarnen.
Blötlägg svintarmen i sötvatten.
Grovmala kött och fett tillsammans och lägg tillbaka till frysen.
Spola fodret och förbered korvstopparen.
Tillsätt Mondostart-kultur och blanda noggrant.
Fyll korvtarm och vrid av till länkar.
Sterilisera en nål och stick eventuella lufthål.
Låt korven stå i rumstemperatur i 1-2 timmar.
Jäs korven i 48 timmar på en ren, förseglad plats med hög luftfuktighet och en temperatur på 71°F.
Kallrökkorvar med albisquetter i 3 timmar.
Ta bort från rökaren och placera i torkrummet i 2 veckor, håll en låg temperatur (54 – 60°F) och en relativ luftfuktighet på 80 %.
Förvara i kyl eller frys.