Smoked Lamb Chops Recipe

Rökt Lammkotletter ReceptBli inte skrämmas av lamm. Dessa är enkla och absolut läckra och en av de mest smakfulla snitten av lamm. När det rökts balanserar det verkligen den traditionella speliga smaken.

Prova detta rökt lammkotletter. Många kommer att säga att Lamb är bäst gjort varmt och snabbt på en grill. Även om jag håller med om det, håller jag inte med om att det inte är en kandidat för matlagning i en rökare. Du kan använda det här receptet på lammstek och kotletter med fantastiska resultat.

Ingredients

Marinad:

4 stora schalottenlök

4 vitlöksklyftor

2 tsk rosmarin

1 Serrano-peppar - kärnade

¾ C olivolja

2 tsk knäckt svartpeppar

1 tsk enbär

1 tsk spice rub

1 tsk salt

1 tsk apelsinskal

Saft av ½ orange

Lamb Rub:

0,25 C paprika

0,25 C vitlökspulver

5 msk lökpulver

1 Msk salt

1 Msk svartpeppar

1 msk rörsocker

1 Msk salvia

1 Msk timjan

1 T rökt tomat

1 Msk Guajillo chile

1 Msk Pasilla chile

1 tsk spiskummin

1 Tsk ingefära

1 Tsk kryddnejlika

1 Tsk Kummin

½ Tsk enbär

Preparation

Stick ner alla ingredienser till marinaden i en matberedare och vispa upp den. Jag använder mortel och mortelstöt, men en FP fungerar alldeles utmärkt. Täck köttet med marinaden och låt stå i minst två timmar, gärna över natten.

Ta bort köttet från marinaden och stek det på en mycket het grill eller gjutjärnspanna.

Förvärm din rökare till högsta möjliga temperatur. Jag får min upp till ca 250ºF med full rök. Lägg i köttet och koka tills det bara är medium rare. Jag gillar ungefär 130 - 135ºF invändigt, men det kommer att variera beroende på smak och snitt av kött (stora stekar bör komma ut lite tidigare på grund av temperaturöverskridande).

Om du vill kan du även använda en torr rub. Du kan ersätta eller utelämna någon av de svåra att hitta ingredienserna, som rökta tomater. Oroa dig inte för den delen av det, bara ha kul och experimentera lite.