alt="Smoked Wild Boar"

Rökt Vildsvin Recept



Att röka vildsvin är en otrolig upplevelse. Det finns olika åsikter om hur man kan röka kött. Experimentera och ha kul.

Ingredients

1 kopp bordsalt per 1 liter vatten

Subtila smakämnen kan infunderas i köttet genom att inkludera socker (½ kopp per 1 gallon vatten), vitlöksklyftor, lök, lagerblad, pepparkorn, örter eller nästan vad som helst annat

Preparation

Blanda och rör om vattnet och saltet tills det löst sig.

För stora mängder kan du behöva värma vattnet för att saltet ska lösas upp.

Om du värmer upp saltlaken, kyl av den innan du lägger till kött.

Lägg i köttet och låt det dra i flera timmar i kylen.

Tråckla:

Nästan vilken vätska som helst duger så länge den är låg i socker. Socker brinner snabbt så lägg bara till glasyrer och BBQ-såser (som är fyllda med socker) under de sista 20 minuterna av tillagningen.

Barding:

Att täcka köttet med fet bacon eller annat fett medan det tillagas är en annan teknik.

Rökning i rökaren:

Förvärm till 200°F – 225°F. Rök för 1½ – 2 timmar per pund, med mesquiträ.

Om du vill ha röksmak använd din rökare under de första 1 – 2 timmarna för att ingjuta lite röksmak i köttet.

Slå in köttet i folie och avsluta tillagningen. Detta kan göras antingen i rökaren eller i ugnen. Du kommer att ha en underbar bit rökt vildsvin att njuta av.