Smoked Deer or Steak Sticks Recipe

Rökt Hjort eller biff Pinnarrecept



Detta rökt hjort- eller biffpinnarrecept är mycket enkelt och gör ett bra alternativ för de nya för kall rökning. Receptet är mycket mångsidigt, eftersom du kan använda nötkött eller spel. Då kan du bestämma om du föredrar att baka dem på en slaktkanna eller röka dem. Om du väljer rökning kan du prova hickory -bisquetter och rök i 6 till 8 timmar vid 200 F.

Ingredients

1 Lb mald biff eller mald rådjur

1 ½ Tsk salt eller mörningsmedel om tillgängligt (Morton's Tenderquick) (7½ tsk)

1 tsk flytande rök (5 tsk)

¾ tsk färskmalen svartpeppar (3¾ tsk)

½ tsk senapsfrö (2½ tsk)

½ Tsk fänkålsfrön - lätt krossade (2½ tsk)

¼ tsk anisfrö (1¼ tsk)

¼ Tsp vitlökspulver (1¼ tsk)

1 Box 1/16 hölje

Detta är för ett recept på 5 lb

Preparation

Om viltkött (hjortkött), mal 1 lb viltkött och ½ lb fläsk.

Blanda väl och kombinera alla ingredienser, blanda tills det är ordentligt blandat.

Lägg blandningen i skålen och täck. Kyl över natten.

Skaffa elektrisk kvarn eller handkvarn med stoppningsfäste och minsta stoppningsrör.

Ställ höljet i varmt vatten och låt det mjukna.

Skjut in höljet på fyllarens munstycke och vrid änden av höljet.

Börja fylla på höljet långsamt tills önskad längd uppnås.

Klipp och vrid änden. Baka eller rök pinnar.

Om du bakar på broilerpanna, grädda vid 200 graderºF i 3 till 4 timmar med ugnsluckan lätt öppen.

Om du röker, använd hickory chips eller sågspån i elektrisk rökare eller vanlig rökare och rök 6 till 8 timmar vid 200ºF.