Smoked Boneless Leg of Lamb

Rökt benfri Lamm ben Recept



Här är ett otroligt recept för rökt benfritt ben av lamm. Det är fullt av smak och så öm.

Ingredients

1 benfritt lammlår (ca 2 till 2½ pund i vikt)

4 vitlöksklyftor - finhackad

2 msk salt

1 msk färskmalen svartpeppar

2 msk oregano

1 tsk timjan

2 msk olivolja

Bradley Flavor Bisquettes - äpple, ek eller hickory

Preparation

Putsa köttet på överflödigt fett och försök att hålla köttet jämnt.

Detta hjälper till att säkerställa jämn matlagning och rökning hela tiden. Använd eventuellt köksgarn för att binda ihop lammet så att det buntas ihop till en fin stek.

Blanda samman vitlök, olja och kryddor och gnid över hela lammet. Lägg lammet på ett fat och täck med plastfolie. Ställ in i kylen i minst en timme för att marinera.

Lägg lammet på ett rökställ.

Ställ in rökaren på 250°F med äpple, ek, hickory eller andra mildare träbisquetter.

Rök lammet i cirka 3-4 timmar eller tills innertemperaturen i köttet når cirka 145°F, vilket är en trevlig medium rare. Vissa människor föredrar sitt lamm mer sällsynt, medan andra gillar det mer välstekt, så övervaka temperaturen och ta bort den vid önskad färdighet.

Förbi Steve Cylka