alt="moose meatloaf"

Rökt Älgkött ReceptOm du inte redan har varit övertygad om att du ska ta älgjakt, är du på väg att vara inställd över kanten. För många är det en stor tjurälg att ta hem en stor tjurälg en gång i livet.

Det första att komma ihåg när älgjakt är att de är enorma, vilket förklarar varför de är de mest eftertraktade storspeldjuret i Alaska. Att skörda en älg innebär att du har någonstans mellan 500-700 kg kött på händerna, för att inte tala om tunga gevir.

Det är mycket kött att gå i en djupfrysning, vilket innebär att du kommer att äta älg ganska regelbundet. Om du inte avlägsnar något av det välsmakande köttet till en vän som hjälpte till att dra den enorma saken ur bergen!

Ingredients

2 Lb markälg

1 liten lök hackad

½ paprika hackad

½ kopp torrt brödsmulor

2 tsk vitlökspulver

½ tsk malen salvia

1 tsk Kosher salt

2 tsk Worcestershiresås

 ½ kopp ketchup

2 ägg

 ½ kopp mjölk

Preparation

Förvärm din Bradley till 250°F. Vi rekommenderar att du använder mesquite- eller ekbisquetter.

I en stor mixerskål, kombinera följande ingredienser och blanda noggrant med dina bara händer. Lägg köttfärslimpan i en ugnsform med höga sidor och forma en ordentlig limpa.

Rök i 1 timme, ta sedan ut köttfärslimpan och separera den från ugnsformen. Vid det här laget kommer köttfärslimpan att kunna stå av sig själv. Placera köttfärslimpan på ett rökställ, vilket gör att röken kan tränga in i köttet underifrån.

Rök i ytterligare 2 timmar. Se till att innertemperaturen når 160°F innan du skivar och serverar.