P10 Smoked Duck Breast

P10 Rökt Anka Bröst

Dan Shahin

Resultatet är läckert.

Ingredients

2 Ankbröst

Saltvatten:

1L vatten

25,5 g salt

25,5 g farinsocker

+ valfria aromater. Vi använde:

2 vitlöksklyftor (hårda/knötta)

2 lagerblad

1 tsk svartpepparkorn

1 kvist timjan

Det här saltlake-receptet har gjorts för 2 x 125 g ankbröst med en 2 % jämviktslake men kan skalas för så många som du vill laga mat med hjälp av en kalkylator för jämviktslake.

Preparation

Metod:

Häll alla ingredienser till saltlake i en stor kastrull och värm tills saltet har lösts upp, låt sedan svalna. När de svalnat, saltla ankbrösten i 16-24 timmar, skölj sedan av och torka av med en kökshandduk. Låt lufttorka utan lock i kylen på galler i minst 2 timmar.

Ställ in din P10 rökare temperatur till 115C.

När dina ankbröst har torkat och är redo att tillagas sätter du igång din P10-rök. Vi gillar att använda frukt- eller nötträd med anka som äpple, körsbär eller hickory.

Lägg dina ankbröst i P10-rökaren för att röka i cirka 1,5-2 timmar för att nå önskad innertemperatur på 62-65C beroende på hur du är klar. Vi tar gärna bort vid 62C och låter vila i 15 minuter.

Vid det här laget kan du välja att:

Njut av ditt ankbröst varma som det är

Stek i pannan för att göra skinnet knaprigt

Låt svalna och njut av skivad kall

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now