Moroccan Smoked Lamb Shank Recipe

Marockansk rökt Lammskaft Recept



Lär dig här hur man gör Harissa -pasta. Det är en tunisisk het chilipeppar som du kan använda som ett dopp eller som marinad. I det här receptet har vi använt det för att marinera dessa rökt lammskaft. Servera med pitabröd, potatismos eller med couscous för att följa den marockanska traditionen.

Ingredients

4 lammlägg

För Harissa Paste:

6-8 fågelperspektiv chili (eller annan kryddig chilipeppar) - stjälkarna tas bort

1 vitlök - skalad

1 msk koriander

1 msk spiskummin

1½ msk koshersalt

3 msk hackad färsk mynta

½ kopp hackad färsk koriander

1 msk sherry eller rödvinsvinäger

Saft och skal av en citron

½ kopp olivolja

Bradley Flavor Bisquettes – Premium Chili Cumin Bisquettes

Preparation

Mixa alla ingredienser till Harissa-pastan i en mixer eller matberedare tills den är slät. Tillsätt mer olja om det behövs för att nå rätt konsistens.

Gnid in lammlägg generöst i Harissa-pasta och låt marinera över natten (eller minst två timmar före rökning).

Förvärm din Bradley Smoker till 250°F med Premium Chili Cumin Bisquettes.

Placera lammlägg direkt i rökaren och låt röka i 3 timmar, eller tills en innertemperatur på 145°F uppnås.

Låt vila i 5-10 minuter och servera sedan.