Marockansk rökt Lammskaft Recept
Lär dig här hur man gör Harissa -pasta. Det är en tunisisk het chilipeppar som du kan använda som ett dopp eller som marinad. I det här receptet har vi använt det för att marinera dessa rökt lammskaft. Servera med pitabröd, potatismos eller med couscous för att följa den marockanska traditionen.
Ingredients
4 lammlägg
För Harissa Paste:
6-8 fågelperspektiv chili (eller annan kryddig chilipeppar) - stjälkarna tas bort
1 vitlök - skalad
1 msk koriander
1 msk spiskummin
1½ msk koshersalt
3 msk hackad färsk mynta
½ kopp hackad färsk koriander
1 msk sherry eller rödvinsvinäger
Saft och skal av en citron
½ kopp olivolja
Bradley Flavor Bisquettes – Premium Chili Cumin Bisquettes
Preparation
Mixa alla ingredienser till Harissa-pastan i en mixer eller matberedare tills den är slät. Tillsätt mer olja om det behövs för att nå rätt konsistens.
Gnid in lammlägg generöst i Harissa-pasta och låt marinera över natten (eller minst två timmar före rökning).
Förvärm din Bradley Smoker till 250°F med Premium Chili Cumin Bisquettes.
Placera lammlägg direkt i rökaren och låt röka i 3 timmar, eller tills en innertemperatur på 145°F uppnås.
Låt vila i 5-10 minuter och servera sedan.