Venison and Jalapeno Smoked Sausage

Venedig och Jalapeño Rökt korv

Dan Shahin

av Cai Ap Bryn från @gameandflames

Ingredients

2,5 kg viltkött

1,5 kg fläsk mage

150g finhackad jalapeno

200 ml vatten

2 matskedar salt

1½ msk lökpulver

1 matsked paprika

1 msk nymalen svartpeppar

½ tsk cayennepeppar

1½ tsk torkad salvia

1½ tsk torkad timjan

¾ tesked vitlökspulver

¾ tesked muskotblomma

1 tesked socker

¾ tesked kryddpeppar

¾ tesked muskotnöt

Preparation

Metod:

Göra korven:

Tärna köttet i tärningar och kör genom köttkvarnen.

Blanda kryddorna genom färsen med händerna, inte jalapenos dessa kommer att användas senare.

Häll genom köttkvarn igen, detta hjälper till att blanda ner kryddorna djupare i köttet.

Tillsätt dina hackade jalapenos och blanda igen ordentligt.

Lägg i korvstopparen, använd naturliga svinskinn och kör igenom dem och bind av dem. Du måste komma ihåg att hålla allt väldigt kallt.

Att röka:

Jag använder Bradley Digital 4 Rack Smoker. Fungerar en godbit för en liten sats för hemmabruk. Jag kan hänga cirka 12 anständiga korvar bekvämt från toppen, skulle förmodligen kunna göra mer men 12 gör mig och min familj trevligt.

För det här receptet använde jag lönnbriketterna som inte är för starka bara en trevlig lätt rök och smak för att komplimentera korvarna, jag laddade Bradleyen med 3 timmars värde (9 briketter) Jag ställde sedan rökaren på 120C

Tillräckligt med värme för att ge korvarna fin färg och tillräckligt med tid för att ta på sig den röksmaken.

För det här receptet rökte jag dem i cirka 2,5 timmar tills vi når 75c int temp, ställ in dem att vila i 5 minuter innan servering. Ibland kan kokningen vara snabbare, det är alltid värt att hålla koll på temperaturen med hjälp av en sond. Om du kokar dem för länge kan det torka ut korvarna.