Bradley Smoked Rabbit Leg with Warm Lentil Salad

Bradley Rökt kaninben med varm linsallad

Sandra Tate

Detta nyhetsbrev handlar om hur man röker kanin och räddar det från katastrof.

Ingredients

(Ter till 2)

2 ben av rökt kanin

150 g Puy linser

kycklingbuljong

2 schalottenlök, skalade och skivade

1 vitlöksklyfta, krossad & finhackad

20 g smör

1 msk olivolja

100 g fina bönor

2 mogna tomater, avlägsnade frön och skär i små tärningar

salt peppar

finhackad persilja

Preparation

Saker och ting går inte alltid som planerat. Trots goda avsikter har vi ännu inte byggt ett väderbeständigt skydd för vår Bradley Smoker, och även om solsken förutsågs kom regnet för att stoppa leken. Så det här nyhetsbrevet handlar om hur man röker kanin OCH räddar den från katastrof.

Till att börja med kokade jag en liter vatten och skållade några färska örter (rosmarin, timjan, vinterkrydda) från trädgården tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.

Jag blandade detta med 75g salt och 25g mjukt farinsocker för att göra en saltlake och lät den svalna helt.

Jag sänkte ner kaninerna i detta i en tättslutande behållare i en timme, sköljde och torkade dem, tryckte in örter och vitlök i maghålan.

Det var ljust (och blåsigt) när jag började organisera Bradley. Jag laddade högen med massor av äppelträsbisketter och fick upp skåpet till 90°C/200°F med avsikt att röka kaninerna hela i 2 - 2½ timme eller tills kärntemperaturen på den tjockaste delen av benet var 74°C/ 165°F (detta är rådet för kyckling så måste vara OK för kanin). Jag har ingen aning om hur lång tid det skulle ha tagit eftersom regnet kom efter 1½ timme och kärntemperaturen bara var 60°C. En snabb uppvärmning av ugnen inomhus till 180°C räddade dagen.

Jag slog in kaninerna löst i folie och gav dem en halvtimme, då var de perfekt kokta och fortfarande mycket rökiga i smaken. Puh.

Redaktörens anmärkning: Även om kanin är ett ganska intetsägande kött, är rökt kanin helt och hållet mer smakrikt och kan därför användas i mycket små mängder. Köttets yttre hinna blir dock ganska seg vid rökning och måste retas bort med en liten vass kniv. Jag älskar så mycket den här kombinationen av varma, nötaktiga linser som har fått en del av den rökiga smaken från kaninen de har pocherats med - allt fräscht upp med fina bönor, tomat och örter. Spara njurarna från saltningen och rökningen och koka dem istället ett par minuter i lite smör och servera till salladen.

Metod:

Koka de fina bönorna i kokande, saltat vatten i 5 minuter så att de blir mjuka, låt rinna av och ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull på svag värme och koka vitlök och schalottenlök i 3 minuter för att mjukna (låt inte få färg).

Tillsätt Puy-linserna och tillräckligt med kycklingfond för att generöst täcka dem, låt koka upp och sänk sedan till en sjud.

Efter 5 minuter, tillsätt de rökta kaninbenen i grytan och fortsätt sjuda i ytterligare 10-15 minuter.

Kontrollera att linserna är mjuka (kaninen har blivit genomvärmd) och koka ett par minuter längre om det behövs.

Krydda med salt och peppar efter smak och ta ur grytan med en hålslev till en väntande skål.

Tillsätt nu olivolja, hackad tomat, fina bönor och persilja, vänd med en sked för att blanda salladsingredienserna lätt.

Dela mellan djupa skålar och servera med knaprigt bröd.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now