Duck Breast Pastrami

Ankbröst Pastrami

Dan Shahin

Ankpastrami är ungefär som vanlig nötköttspastrami, men med en djupare smak och oemotståndlig rikedom.

Ingredients

4 ankbröst

4 liter vatten

175g Morton's Kosher

Salt 100 g

Farinsocker 12g

Rosa härdningssalt

5 vitlöksklyftor, krossade

2 1/2 msk Pickling Krydda

1 msk Extra Virgin Olivolja

4 msk Pastrami Rom

Pastrami Rub:

1 msk svartpeppar

1 msk Korianderfrön knäckta

½ msk korianderpulver

½ msk farinsocker

1 tsk paprika

1 tsk vitlökspulver

1 tsk Lökpulver

½ tsk senapsfrön

½ tsk senapspulver

Preparation

Metod:

För att förbereda saltlaken, kombinera brunt socker, rosa salt, kosher salt, vitlök, pickling krydda och 2 liter vatten. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills socker och salt är helt upplöst. Låt svalna helt.

När saltlaken har svalnat helt, tillsätt ankbröstet och se till att det är helt nedsänkt, täck över och ställ i kylen i 5 dagar.

Efter 5 dagars härdning, skölj ankbröstet med kallt vatten, klappa det torrt och placera det på ett galler utan lock i kylen i cirka 2-4 timmar.

Ställ in rökaren på 110C med Körsbärsträsmaksbisquetter.

Ringla över varje ankbröst med olivoljan och strö pastrami rub över hela ankan, täck väl.

När rökaren har uppnått temperatur, tillsätt ankbröstet.

Rök i 1,5-2 timmar tills innertemperaturen är 73C.

Skiva och var och en i en läcker ankpastramismörgås med senap och surkål eller hur du vill njuta av den.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now