Vild körsbär Het rökt lax
Körsbär och varm sås går så bra tillsammans att jag är förvånad över att jag inte har gjort det förut! Denna marinad/sås/glasyr har nästan allt du behöver för smak perfektion! Lägg till en kyss av rök, och det är perfekt för sommarrutinen!
Ingredients
1 fil lax – helst vild ej odlad – skinn på
¼ kopp farinsocker
2 tsk sojasås
2 tsk lönnsirap
2 msk varm sås
1 tsk kornig senap
½ tsk torkad dill
½ kopp hackade färska körsbär
Preparation
Börja med att lägga alla ingredienser i en skål och blanda väl. Slå gärna sönder körsbären med en sked för att släppa ut mer av safterna. I en icke-reaktiv skål, häll hälften av blandningen. Lägg i laxen med skinnsidan uppåt så att marinaden nuddar allt kött. Täck med plastfolie och låt marinera i allt från en timme till 4.
När marinaden är klar, ta bort laxen och placera den på ett galler från din Bradley Smoker. Förvärm din Bradley Smoker med Apple Puckar till 250ºF (65,6ºC) När rökaren har kommit till temp, lägg i din lax och låt röka i 45 minuter till en timme. Du vet att det är klart när köttet lätt flagnar.
Använd en pensel och måla försiktigt laxen med den reserverade marinaden. Servera varmt!
Njut av!
Recept av Cory Walby