Varmrökt Sabelfisk Recept
Sablefish, eller svart torsk, är en mild vit fisk från området i norra Stilla havet. Smaken på rök förbättrar dess fettinnehåll och den flagniga strukturen.
Ingredients
2 st Sablefish filéer - skinn på
4 msk honung
För saltlake:
2 koppar vatten
6 msk koshersalt
6 msk strösocker
Saften av 1 citron
Saft av 1 lime
Skal och saft av 1 apelsin
Bradley Smoker Flavour Bisquettes – al
Preparation
Blanda alla ingredienser till saltlaken.
Laga sobelfisken i 4 timmar.
Skölj och klappa torrt, låt sedan torka ytterligare på en sval, blåsig plats för att bilda pellicle (en tunn hud eller film).
Förvärm rökaren till 225°F med albisquetter och rök i 2 timmar.
Efter 1 timme, pensla sobelfisken med honung.
Ta bort från rökaren och servera!
Av Lena Clayton