Citrus Smoked Sablefish

Varmrökt Sabelfisk Recept



Sablefish, eller svart torsk, är en mild vit fisk från området i norra Stilla havet. Smaken på rök förbättrar dess fettinnehåll och den flagniga strukturen.

Ingredients

2 st Sablefish filéer - skinn på

4 msk honung

För saltlake:

2 koppar vatten

6 msk koshersalt

6 msk strösocker

Saften av 1 citron

Saft av 1 lime

Skal och saft av 1 apelsin

Bradley Smoker Flavour Bisquettes – al

Preparation

Blanda alla ingredienser till saltlaken.

Laga sobelfisken i 4 timmar.

Skölj och klappa torrt, låt sedan torka ytterligare på en sval, blåsig plats för att bilda pellicle (en tunn hud eller film).

Förvärm rökaren till 225°F med albisquetter och rök i 2 timmar.

Efter 1 timme, pensla sobelfisken med honung.

Ta bort från rökaren och servera!

Av Lena Clayton