Smoked scallops by Steven Raichlen

Varmrökt Scallops & Mango Salsa



Detta signaturrecept gjordes av Steven Raichlen i samarbete med Bradley Smoker. Kolla in det nya TV -programprojektet Smoke! Den här fantastiska showen kommer att lära dig alla typer av tips och tricks på matrökning, recept och så mycket mer!

Ingredients

Till salsan:

1-1/2 msk färsk limejuice

2 teskedar farinsocker

1-1/2 koppar mogen mango i tärningar

1 liten gurka, skalad, kärnad och skuren i 1/2-tums tärningar

1-1/2 msk finhackad rödlök

1/4 till 1/2 habanero eller skotsk bonnet chile, fröad och finhackad

1-1/2 tsk finhackad kanderad ingefära

1 msk hackad färsk mynta

Till pilgrimsmusslorna:

2 pund stora havsmusslor, gärna torrpackade

Havssalt och nymalen svartpeppar

Preparation

Gör salsan:

Blanda limejuice och socker i en skål och vispa tills sockret är upplöst.

Tillsätt de återstående salsaingredienserna och blanda försiktigt för att blanda.

Överför till en attraktiv serveringsskål. (Servera inom några timmar efter tillverkning.)

Förbered pilgrimsmusslorna:

Ställ in din Bradley Digital Smoker enligt tillverkarens instruktioner, lägg till Bradley Bisquettes efter behov.

Förvärm Bradley Smoker till 225 grader.

Det finns en vitaktig halvmånformad muskel på sidan av varje pilgrimsmussla.

Dra av den och kassera (den är segare än resten av pilgrimsmusslan.)

Ordna pilgrimsmusslorna på gallret/galler och strö lätt över salt och peppar.

Lägg i rökaren.

Rök pilgrimsmusslorna tills de är lätt bronsade med rök och genomskinliga, cirka 20 minuter. (Förkoka inte.)

Lägg upp pilgrimsmusslorna på ett fat eller tallrikar och servera med mangosalsan.