Hot Smoked Mackerel with Poached Egg, Potatoes, Broad Beans & Herbs

Varm Rökt makrill med tjuvjagat ägg, potatis, breda bönor och örter

Sandra Tate

Denna härliga måltid var resultatet av 20 minuters tillagningstid.

Ingredients

50 g havssalt

30 g naturligt socker

Serverar 4

2 varmrökt makrill

Liten färskpotatis (Jag tillåter 5 per person)

2 nävar bondbönor

Smör

hackad platt bladpersilja och gräslök

salt och peppar

en matsked vitvinsvinäger

4 ägg

Preparation

Är det inte en fröjd när du generöst får hemodlade råvaror från vänner och kan föra ihop det med ditt eget arbete, i det här fallet min varmrökta makrill? Och en minnesvärd måltid görs

Varmrökt makrill gjorde jag för några dagar sedan, inlindad i kökspapper, den stod i kylen tills Fran kom med en trug fylld med sin färskpotatis, persilja, gräslök, bondbönor med mera.

Dessutom har jag alltid en korg full med flerfärgade ägg från Sandras brokiga besättning av specialkycklingar.

Denna härliga måltid var resultatet av 20 minuters tillagningstid. Men först...

Torkning och rökning av makrill:

Jag ber att min makrill ska rengöras och huvuden tas bort - jag gillar att varmröka dem hela snarare än filéer, men har inget behov av ett ansikte på den.

Till två stora, väldigt färska makrillar blandade jag en kur av 50 g havssalt mixad med 30 g naturligt socker.

Gnid in detta i hålrummet och över huden, släpp dem i en fryspåse eller behållare och låt stå i kylen i 30 minuter.

Skölj nu väl och torka helt invändigt och utvändigt med hushållspapper.

Ställ in Bradley Smoker på en skåptemperatur på 80°C/180°F och släpp ett halvdussin ekbisketter i högen.

Ha skåpet varmt och fullt av rök innan du lägger fisken på galler. Jag lämnar den övre ventilen öppen för lätt rökning och fisken ska vara klar efter en timme.

Testa för intern temperatur på 72°C om du inte är säker på att de är klara.

Låt svalna helt och ställ i kylen om du inte ska använda den direkt.

Serverar 4

Ta försiktigt bort de 4 filéerna från 2 varmrökt makrill, ta bort stiftbenen med pincett, lägg på ett ark av folie och ställ åt sidan.

Koka upp liten färskpotatis (Jag tillåter 5 per person, du bestämmer efter din aptit) tills det är nästan mört när det testas med spett.

Lägg nu till 2 nävar bondbönor och koka i ytterligare 2-3 minuter, låt rinna av och tillsätt en god klick smör.

Krossa lätt med baksidan av en gaffel och strö i en näve hackad platt bladpersilja och gräslök.

Krydda med salt och peppar.

Placera makrillfiléer under en het grill och tillaga 2-3 minuter på varje sida.

När makrillen kokar, koka upp 6 cm vatten i en kastrull med en matsked vitvinsvinäger, när du har en rullande koka spricka in 4 ägg och pochera i knappa 2 minuter, ta sedan bort på en hålslev och ställ på hushållspapper.

Fördela örter, bönor och potatismix mellan 4 tallrikar, toppa var och en med en fräsande makrillfilé och ett pocherat ägg.

Så enkelt, så himla gott!

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now