Hot Smoked Salmon with Dill, Horseradish & Spring Vegetable Pasta

Het rökt lax med dill, pepparrgörspasta

Sandra Tate

Jag vet att vi inte riktigt är där än, men den här vårgröna pastan med saftiga flingor av varm rökt pasta får dig att känna att du är där.

Ingredients

40 g salt

30g oraffinerat melasssocker

500 ml varmt vatten

700 g sida av lax

(Ter till 2)

150g färsk linguine

50 g mjuka vårgrönsaker

Creme fraiche

2 tsk gräddad pepparrot

Svartpeppar

Färsk dill

Preparation

Varmrökt lax är seriöst mera, och lite räcker långt eftersom den är så härligt rik och fet. Perfekt över pasta men lika fantastiskt i en smörgås, eller på rostat bröd med avokado och pocherat ägg.

Härdning och rökning

Blanda ihop 40 g salt och 30g oraffinerat melasssocker i 500 ml varmt vatten i en tät behållare, låt svalna helt och sänk ned en 700 g sida av lax för 1 timme, skölj sedan och klappa helt torrt.

Låt torka ytterligare på ett Bradley-ställ medan du ställer in rökaren.

Ställ in Bradley Smoker på en skåptemperatur på 95°C/200°F och tillsätt ekbisketter i högen.

Låt skåpet nå önskad temperatur och fyll på med rök, placera sedan laxen i mitten av skåpet och rök för ca 2 timmar - beroende på fiskens tjocklek - och testa för 70°C på den tjockaste delen, ta sedan ut, låt svalna och förvara i kylen tills den behövs.

Flinga några av varmrökt lax, ca 200g, var inte för generös eftersom den är mycket rik, och linda in resten för annan användning.

Ställ åt sidan för att få rumstemperatur.

Hetta upp en panna saltat vatten och lägg till 150g färsk linguine tillsammans med 150 g mjuka vårgrönsaker – Jag använde sockerärter och broccoli med mjuk stam – och låt koka i 2 minuter eller tills pastan är som du tycker om, rinna av genom en sil.

Plopp a rundad matsked creme fraiche tillsammans med 2 tsk gräddad pepparrot i den heta pannan och lägg tillbaka linguinen och grönsakerna.

Kasta ihop med en generös malning av svartpeppar och lite finklippt färsk dill.

Dela mellan värmda pastaskålar och toppa med flingor av varmrökt lax och mer dill.

Servera omedelbart.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now