alt="prawn stuffed salmon"

Varmrökt Lax med vikkammusslan Recept med Ted ReaderLetar du efter en maträtt som är full av smak? Titta inte längre än det här heta rökt laxreceptet, som kombinerar den rökiga godheten med en dropp Jim Bean Bourbon för att skapa en verkligt oförglömlig måltid.

Ingredients

1 sida färsk lax (ca 3-4 pund), benfri och skinnfri

2 msk grovmalen svartpeppar

1 knippe färsk dill, sköljd från överflödigt sand och gryn och klappad torr med hushållspapper

½ kopp + en klick Jim Beam bourbon

½ kopp kosher salt

½ kopp farinsocker

2 koppar havsmusslor (tips: färskt är alltid bäst!)

2 salladslökar

Kosher salt och nymalen svartpeppar, efter smak

1 citron

¼ kopp honung

Röktemperatur: 180ºF

Bisquette Smak: al eller lönn eller whiskyfat

Röktid: 2 till 3 timmar

1 st Bradley rökställ

1 stor skål

1 Rasp

Preparation

Putsa laxen genom att skära av huvudet och ändarna på fisken för att räta av biten. Putsa bukköttet från laxen (reservera bukkött för annan användning).

Lägg den skurna laxsidan i en stor folieform med skinnsidan nedåt. Tryck ihop laxköttet så att det blir fylligt. Gnid in toppen av laxen rikligt med sprucken svartpeppar, tryck in paprikan i köttet så att den fäster. Ovansidan av lax med färsk dill och ringla ca ½ kopp Jim Beam bourbon på toppen av det.

I en liten skål, kombinera salt och socker. Strö torra ingredienser över bourbondillen på sidan av laxen. Ringla över Jim Beam bourbon. Täck med plastfolie och lägg sedan ytterligare en folieform ovanpå laxen. Lägg till något tungt i den översta pannan för att tynga ner laxen. Ställ pannerad lax i kylen och låt stelna i 24 timmar.

När laxen är torkad tar du ut den ur kylen. Ta bort dill/salt/sockerblandningen från toppen av laxen och skölj laxen under kallt vatten. Torka av med hushållspapper och ställ tillbaka i kylen utan lock så att laxen får lufttorka i cirka 2 timmar.

Nu är det dags att röka:

Ställ in din Bradley Smoker enligt tillverkarens instruktioner och ställ in rökarens temperatur på 180ºF.

Använd en vass kniv och gör ett snitt i laxens längd med början på ena sidan. Du vill fjäril sidan av laxen för att göra en stor ficka. Lägg på galler och ställ åt sidan.

Lägg pilgrimsmusslorna i en stor skål. Använd den platta sidan av en kniv eller en kavel och krossa salladslöken för att få fram den söta löksaften. Grovhacka och lägg i pilgrimsmusslorna. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Använd en rasp eller rivjärn, skala citronen och tillsätt skalet till pilgrimsmusslorna. Pressa citronsaften över pilgrimsmusslorna. Blanda väl.

Placera pilgrimsmusslan jämnt på den skurna sidan av den fjärilslade laxen. Krydda det inre översta lagret av laxen med svartpeppar och lite salt. Vik över den övre fliken genom att trycka fast för att göra en "stock" av pilgrimsmussla fylld lax.

Lägg laxen i rökaren och rök i cirka 2-3 timmar eller tills laxen och pilgrimsmusslorna precis är genomstekta (innertemperatur 155ºF). Pensla laxen med honung under de sista 30 minuterna av rökningen. Ta bort från rökaren och låt vila i 5 minuter. Skiva och servera. Obs: Jag föreslår att du serverar den med en enkel gurksallad.