Hot Smoked Cajun Salmon with Pasta, Rocket Pesto & Spring Vegetables

Varm Rökt cajun lax Med pasta, raketpesto och vårgrönsaker

Sandra Tate

Jag har funnit att kombinationen av varm rökt lax med en Cajun -kryddor är en total glädje med denna ljus, vårgrönsakspasta.

Ingredients

(till 4 personer)

1 vitlöksklyfta

40g färska vilda rucolablad

20 g riven parmesanost

1 tsk salt

Citron juice

Svartpeppar

Olivolja

500g av pastan

En kopp tinade frysta ärtor

Broccolitoppar

2-3 msk rucolapesto

Courgette

Preparation

Jag har upptäckt att kombinationen av varmrökt lax med en Cajun-kryddskorpa är en total njutning med denna lätta vårgrönsakspasta.

Varmrökt lax, med ett minimum av härdningstid, är en sak av stor saftighet och skönhet, och de rökiga smakerna av fisk och kryddor är en som du kommer att vilja återvända till om och om igen.

Bota och röka laxen:

Blanda ihop 30 g salt och 20 g oraffinerat socker i 400 ml vatten i en tät behållare, doppa 4 laxfiléer i 20-30 minuter, skölj sedan och klappa helt torrt.

Ställ in Bradley Smoker på en skåptemperatur på 75°C/150°F och tillsätt ekbisketter i högen.

Låt skåpet nå önskad temperatur och fyll på med rök.

Belägg filéernas ovansida med Cajun kryddblandning (finns i de flesta stormarknader) för att täcka, klappa ner för att bilda en torr skorpa, överföra till ett Bradley-galler och rök för 1 timme.

Ställ åt sidan på en varm plats.

Metod:

Gör först en sats färsk rucolapesto genom att lägga i en liten processor 1 vitlöksklyfta, krossad; 40 g färska vilda rucolablad; 20 g riven parmesanost; 20 g mandelflingor; 1 tsk salt; en skvätt citronsaft; en malning av svartpeppar och tillräckligt med olivolja för att göra en tjock pasta.

Bearbeta kort och förvara i en burk med skruvlock, med mer olivolja för att täcka ytan, tills det behövs.

Du ska räcka till en dag till – förvara i kylen.

Värm nu en stor kastrull med saltat vatten till kokning och tillsätt 500g av pastan valfri.

Följ anvisningarna på paketet för tillagningstid och lägg till en generös kopp tinade, frysta ärtor och någon öm stjälk broccolitoppar till pannan 2 minuter före slutet av tillagningstiden.

Låt rinna av genom ett durkslag, lägg tillbaka i pannan och rör om 2-3 msk rucolapesto att klä på innan du delar mellan värmda pastaskålar.

Toppa var och en med en filé varmrökt cajunlax och klä med några strängar fin julienne av zucchini.

Servera omedelbart.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now