Steven Raichlens rökt Räkcocktail Med Chipotle-Pineapple Cocktail Sauce Recept
Detta räkorcocktailrecept skiljer sig inte så mycket från många andra du har sett tidigare. Men om du vill vända ditt genomsnittliga recept från bra till bra, bara prova den rökt versionen. Tjänar 6 som aptitretare.
Ingredients
För räkor och marinaden:
1½ pund jumboräkor, skalade och deveinerade
2 msk hackad färsk koriander eller persilja
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk hackad konserverad chipotle chile, plus 1 tsk adobojuice
2 msk extra virgin olivolja
2 msk färsk limejuice
Grovt salt (kosher eller hav) och grovmalen svartpeppar
För chipotle-ananas cocktailsås:
1 kopp ketchup
6 msk färsk ananasjuice
2 msk färsk limejuice
1 msk Worcestershiresås
1 till 2 chipotle chili, hackad, plus 1 till 2 tsk burkjuice
Salt och nymalen svartpeppar
Du behöver också: Bradley Smoking Bisquettes; bambuspett
Preparation
Förbered räkorna och marinaden:
Lägg räkor, koriander, vitlök, hackad chipotle med juice, olivolja, limejuice och salt och peppar i en mixerskål och blanda om.
Låt marinera i 15 minuter.
Under tiden gör du chipotle-ananas-cocktailsåsen:
Kombinera ketchup, ananasjuice, limejuice, Worcestershiresås och hackad chipotle och burk juice i en liten mixerskål.
Krydda med salt och svartpeppar.
Överför till en attraktiv serveringsskål.
Ställ in din Bradley Digital Smoker enligt tillverkarens instruktioner och förvärm till 250 grader.
Låt räkorna rinna av, släng marinaden och trä på bambuspett.
Rök räkorna tills de är brunerade av rök och genomstekta ca 30 minuter.
Kyl eller servera på en gång med chipotle-ananas cocktailsås.
Recept av: Steven Raichlen