Seafood Salad with Cold Smoked Mussels

Skaldjurssallad med Kallrökta musslor

Sandra Tate

En blandad skaldjurssallad är vad du vill att det ska vara, välj skaldjur som du personligen åtnjuter av favoritskaldjur, räkor, bläckfisk och hummer och blanda lätt med god olivolja, citronsaft och handpenning av salladsblad och örter.

Ingredients

Preparation

Och för att lägga till en extra ton av smak till blandningen, välj en eller två saker som ska kallrökas kort. Jag personligen älskar lättrökt musslor men du kan lika gärna njuta av kallrökt räkor eller bläckfisk ringer in där.

Huvudsaken är att förkoka skaldjuren du vill röka.

För räkor det är nog lättast att köpa dem hela och färdigkokta.

Bläckfisk Jag skulle köpa rengjort av min fiskhandlare och sedan förbereda genom att skära i ringar och koka i 3 minuter i kokande vatten innan jag tappade av och fräscha upp med kallt vatten.

En gång förberedd kunde röka vilken som helst av dem med samma diskreta metod.

För musslor, skölj kraftigt i kallt vatten för att få de levande musslorna att stänga.

Släng allt som vägrar stänga och dra bort skägget från de som gör det.

Skrapa havstulpaner från skalen också och lägg sedan i en tjockbottnad panna med ett tättslutande lock och koka på hög värme, skaka då och då tills de har öppnat sig. De är klara.

Låt rinna av och låt svalna på ett Bradley-galler, lättast i sina skal så att de inte ramlar igenom.

Sätt upp Bradley Smoker med kallrökstillbehör och några lönnbisquetter i högen och vänta tills skåpet är fyllt med rök och den övre ventilen är stängd.

Rök musslorna i endast 10 minuter för att få en balans mellan rök och söta musslor.

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now