Rökt Vitlöksräkor
Vitlök och räkor är en klassisk kombination som tar nya smaknivåer när du lägger till rökning i blandningen. Servera på egen hand, tillsammans med rökt grönsaker eller med din favoritdoppsås.
Ingredients
2 dussin stora räkor
3 vitlöksklyftor, hackade
För gnugga:
¼ kopp farinsocker
1 msk kosher salt
2 tsk paprika
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
Bradley Smoker Bisquettes – Mesquite
Preparation
Blötlägg trä- eller bambuspett i vatten.
Blanda ihop ingredienserna för gnidning.
Släng räkorna i hackad vitlök och gnugga.
Ställ in i kylen i 1-2 timmar för att marinera.
Förvärm rökaren till 200°F med Mesquite bisquettes.
Spett räkor och lägg i smoker, eller lägg på en Magic Mat och sedan i smoker.
Rök i cirka 30 minuter, eller tills räkorna blir rosa.
Av Lena Clayton