Smoked Garlic Prawns

Rökt Vitlöksräkor



Vitlök och räkor är en klassisk kombination som tar nya smaknivåer när du lägger till rökning i blandningen. Servera på egen hand, tillsammans med rökt grönsaker eller med din favoritdoppsås.

Ingredients

2 dussin stora räkor

3 vitlöksklyftor, hackade

För gnugga:

¼ kopp farinsocker

1 msk kosher salt

2 tsk paprika

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

Bradley Smoker Bisquettes – Mesquite

Preparation

Blötlägg trä- eller bambuspett i vatten.

Blanda ihop ingredienserna för gnidning.

Släng räkorna i hackad vitlök och gnugga.

Ställ in i kylen i 1-2 timmar för att marinera.

Förvärm rökaren till 200°F med Mesquite bisquettes.

Spett räkor och lägg i smoker, eller lägg på en Magic Mat och sedan i smoker.

Rök i cirka 30 minuter, eller tills räkorna blir rosa.

Av Lena Clayton