Smoked Wild Alaskan Salmon

Rökt Vild alaskan laxNär du förbereder detta rökt vilda Alaskan -laxrecept är det viktigt att lämna huden på och ta bort alla ben. Skär i enhetliga remsor. Kom ihåg att remsor kommer att ha en tendens att falla eller sjunka genom de större rutnätstativen. Följande saltlösningsrecept ingår för att komma igång, men du uppmuntras att experimentera med ditt eget salt/socker, lönn, honung, paprika, kryddor för att utveckla din egen. När du röker, använd de längre tiderna som ges för tjockare/högre oljeinnehåll. Som en allmän regel, ju högre temp du använder eller ju längre du röker, desto mer kött lagar oljorna ut. Köttet blir dock torktumlare/tuffare i processen. Jag har "av misstag" lämnat silverlax i intervallet 140-150 ° F i upp till 8 timmar. Och vet vad? Det visade sig fortfarande bra. Jag tror personligen att du måste försöka göra ett parti röklax som är osmaklig genom att röka/matlagning. Om du får vita "boogers" på köttet, lagar du för högt/för snabbt.

Ingredients

Filéer av vild lax

För saltlaken:

1 liter kallt vatten

1 liter teriyaki ELLER sojasås

1 dl inläggningssalt

2 kg farinsocker

2 msk vitlökspulver

3 msk cayennepeppar

Preparation

Förbered fisken:

Filé lax. Låt huden sitta kvar och ta bort alla ben. (Mycket viktigt för excellens!)

Uniformsremsor:

Skär köttet i enhetliga strimlor, 3/8 till 1/2" breda och 3-6" långa, eller så länge som dina rökställ klarar av. Nyckeln här är att få enhetliga tjocklekssnitt för jämn saltlake och rökning. Längden är endast viktig så långt som dina egna förpackningspreferenser. Remsorna kommer att ha en tendens att falla eller sjunka genom de större gallerställen.

Brining:

Blötlägg i ditt eget saltlake-recept i 12 timmar i kylskåp. För mer komplett saltlake genomgående, placera ett rostfritt stål eller trägaller över toppen av köttet för att hålla det under saltlaken. Rör om fisken några gånger under kokningsprocessen.

Glasning:

Lägg fisken i ett enda lager på torkställningar och se till att bitarna INTE rör vid varandra. Torka på en sval, skuggig plats tills en hård pellicle bildas. Fisk kommer att ha en tuff, glänsande päls och kommer att vara något klibbig vid beröring. En fläkt kan hjälpa till att påskynda torkningsprocessen. Vänd fisken 2-3 gånger under glaseringsprocessen för att säkerställa en mer komplett glasering. Det är under glaseringsprocessen som du kan strö på vissa kryddor (t.ex. cayennepeppar) och/eller visuella förstärkare (t.ex. persiljeflingor).

Rökning:

Rök enligt följande Bradleys riktlinje för rökning:

100°-120°F (37,8-48,9C) i 1-2 timmar, öka sedan till

140° (60C) i 2-4 timmar, öka sedan till

175° (79,4C) i 1-2 timmar till slut