Rökt Tonfiskkakor
Dessa rökt tonfiskkakor gör en lätt lunch eller middag. Men du kan också tjäna dem som aptitretare som barn kommer att älska det!
Ingredients
1 Albacore tonfiskrygg
För tonfiskkakor:
1 dl brödsmulor
2 Selleristänger, hackade
1 lök, finhackad
1 röd paprika, finhackad
5-6 salladslökar, hackade
1 msk Sriracha
1 ägg
¼ kopp majonnäs
Saft och skal av 1 lime
1 tsk sojasås
2 msk olivolja (för matlagning)
Bradley Flavor Bisquettes – Al
För marinad:
3 msk farinsocker
1 msk kosher salt
1 msk sojasås
1 kopp vatten
Preparation
Blanda ingredienserna till marinaden tills den lösts upp.
Skär tonfiskryggen i 3 tum breda bitar och marinera i 30 minuter.
Värm rökaren till 140°F.
Rök tonfisk i 1 timme med Alder Bisquettes.
Ta ut tonfisken från rökaren och fräsa med en gaffel.
Blanda alla ingredienser tills de är ordentligt blandade.
Tryck för hand till biffar. Om biffarna är för torra och inte håller ihop så tillsätt mer majonnäs. Om de är för klibbiga så tillsätt mer brödsmulor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt tonfiskkakor.
Stek ca 4 minuter per sida tills de är gyllene och krispiga.
Recept av: Lena Clayton