Rökt Tonfisk Croissanter
Ingredients
Tonfiskstek
½ tsk. Mald ingefära
1 msk. Sesamolja
1 msk. Citron juice
2 msk. Smör
2 msk. Olivolja
5-10 croissantrullar
½ tsk. Chipotle Chili Pulver
1 tsk. Sriracha varm sås
½ kopp Colby Jack strimlad ost
1 msk. Balsamisk glasyr
½ Block Cream Cheese
Bradley Smoker Inställningar:
Trä: Ingefära sesam
Temperatur: 226 F eller 107,8 C
Röktimer: 20 minuter
Timer: 30 minuter
Preparation
Ställ in Bradley Smoker på inställningarna ovan.
Skär tonfisksteken i tre tunna skivor (horisontellt) och lägg i järnpanna.
Tillsätt följande i stekpannan, olivolja, smör, sesamolja, citronsaft och malen ingefära. Se till att varje sida av skivorna blir belagda med dessa vätskor.
Placera i rökaren och koka i 30 minuter eller tills tonfiskens innertemperatur når 145 grader F (eller 62,8 C).
Medan tonfisken kokar, låt oss förbereda färskosten. Placera ½ block färskost i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Tips: Detta gör färskosten lättare att blanda.
Nu när tonfisken har kokat är det dags att skära tonfisksteken i små fyrkantiga bitar. Tillsätt sedan färskost, tonfiskbitar, chipotle chilipulver, sriracha varm sås med hjälp av en mixerskål och blanda.
Bygga croissanter- Skär varje croissant på mitten och färskosten sprids. Strö lite ost ovanpå och placera tillbaka i Bradley Smoker i 10 minuter för att smälta osten.
Toppa med balsamicoglasyr och njut!
Av: Bryan Edwards – Moody Foodie Tulsa