Rökt Tandor räka Kanapor
Det finns många sätt att förbereda räkor kanaper. De flesta av dem involverar rostat bröd, gurka skivor eller bröd, med en skikt av räkor pasta eller hackad räkor. Detta recept är inte så annorlunda, eftersom det serveras på gurka skivor. Det som emellertid gör det speciellt är att räkor först röktes med ett milt trä som äpple, al- eller Stilla havet.
Ingredients
16 Färska räkor, skalade och deveirade
¼ kopp tandooripasta
1 engelsk gurka
8 druvtomater, halverade på längden
½ kopp färskost, uppmjukad
Bradley Flavor Bisquettes – Al, Apple eller Pacific Blend
Preparation
I en stor skål, släng räkorna med tandooripasta. Lägg räkorna på rökställ.
Ställ in rökaren på 225°F med valfria Bradley Flavor Bisquettes (Alder, Apple och Pacific Blend fungerar utmärkt).
Rök räkorna tills de blir rosa. Detta kan ta 30-45 minuter. Kyl räkorna i kylen.
Skiva den engelska gurkan i ½ tums rundor. Gör 16 gurkrundor.
Montera kanapéerna genom att skeda lite färskost på en gurka.
Toppa med en druvtomathalva och en rökt räka. Gör detta med de återstående gurkorna. Servera direkt eller ställ i kylen för att servera senare.
Recept av: Steve Cylka