Smoked Sesame Ginger Wasabi Salmon Recipe

Rökt Sesam Ginger Wasabi Lax Recept



Om du älskar fisk, ja, även om du inte älskar fisk, kommer du säkert att älska det här rökta laxreceptet från kocken Ted Reader. Chef Reader leder oss genom hur man gör rökt Sesam Ginger Wasabi Lax som smälter i munnen. Det här receptet använder en varm rökmetod med alträ och kanelstänger. Gnid först laxen med lite svartpeppar och gör sedan den perfekta blandningen av såser, kryddor och farinsocker för att tråckla laxen. Placera din förberedda lax i Bradley-rökaren och varmröka sedan din lax i en timme. Halvvägs, tråkla laxen en gång till med den "speciella" glasyren och ta sedan bort den rökta laxen som kommer att smälta i munnen. Se videon, få receptet på rökt lax och prova själv!

Ingredients

20 kanelstänger, var och en ca 6 tum långa

1 sida färsk lax, skinn på, cirka 1 ½ – 2 lbs

¼ kopp sojasås

2 msk Mirin

2 msk risvinsvinäger

1 tsk sambal oelek chilisås

2 msk farinsocker

En handfull färsk koriander, hackad

2 salladslökar, fint hackade

1 citron, skalad och saftad

1 tsk varje nyriven ingefära

Rostade sesamfrön

Svarta sesamfrön

Kosher salt och nymalen svartpeppar, efter smak

Preparation

Lägg kanelstängerna över botten av rökstället i en jämn rad med pinnarna tätt mot varandra.

Lägg sidan av laxen över toppen av kanelstängerna. Täck löst med plastfolie och ställ i kylen och låt vila i 1 timme så kanel dras lätt i laxen och håller sig kallt innan tillagning. Strö lax med svartpeppar efter att ha lagt över kanelstänger.

Tips: Ha alltid din skaldjur iskall innan du börjar röka den. Håller sig fastare, håller bättre i de naturliga juicerna och håller sig fräschare.

I en liten skål, kombinera sojasås, mirin, risvinäger, sambal chili och brun. Rör om och ställ åt sidan.

Använd en rasp och skala citronen fint. Tillsätt zest till sojablandningen.

Använd en rasp, riv den färska ingefäran fint och tillsätt den i sojablandningen.

Juice citronen och tillsätt den i sojablandningen. Tillsätt hackad koriander, salladslök och sesamfrön, rör om och ställ åt sidan.

Röktemperaturer:

Ställ in Bradley Smoker enligt tillverkarens instruktioner och använd Alder Wood Bisquettes som rökmedel för din lax.

Ställ in rökkontrolltemperaturen på 250-260°F.

Ta ut laxen från kylen. Krydda laxsidan med lite koshersalt och nymalen svartpeppar. Pensla den reserverade soja-citron-ingfärsblandningen jämnt över laxen.

Placera laxen i mitten av den förvärmda rökande Bradley Smoker. Sätt in en digital termometersond i den tjockaste delen av laxen. Stäng dörren och låt laxen koka varm i 1 timme eller tills innertemperaturen är 150°F.

Ta bort från rökaren. Skeda fritt av soja-citron-ingfärsblandningen över laxen.

Servera omedelbart.