Rökt Regnbågsforell Med brunt sockergubbrecept
Denna rökt regnbåge med brunt socker -gnuggar är mycket enkelt. Den känsliga gnuggan hjälper till att få fram de naturliga smakerna på fisken.
Ingredients
2 regnbågefiléer, urbenade
⅓ kopp farinsocker
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
½ tsk mald svartpeppar
½ tsk malen cayennepeppar
Preparation
Placera regnbågen sida vid sida på rökställ och se till att de inte rör vid varandra.
Gör rubbet genom att blanda ihop farinsockret med alla kryddorna. Gnid in farinsockerblandningen på båda öringfiléerna.
Starta rökaren med valfria träbisquetter (al eller pacific-blandning fungerar mycket bra!). Ta upp rökaren till en temperatur på 250ºF.
Lägg öringfilén i rökaren och koka tills innertemperaturen når 140ºF, cirka 2-3 timmar
Recept av: Steve Cylka