Rökt Pilgrimsmussla Martini Förrätt
En aptitretare, men dessa rökta pilgrimsmusslor kan också tillagas som förrätt genom att öka mängden pilgrimsmusslor och servera med lämplig grönsaksröra och rispilaff.
Ingredients
Z16 Digby (stora) pilgrimsmusslor, ca. 500 g (1 lb)
20 ml (4 tsk) vodka
Kvistar färsk persilja, grönkål eller stora gröna oliver som garnering
4 martini glas
Preparation
Täck två ställ med ostduk.
Tvätta pilgrimsmusslor och fördela jämnt över gallren.
Placera ställen i de högsta positionerna i Bradley Smoker och använd körsbärssmak-bisquetter starta rökgeneratorn vid en mycket låg temperatur 40°C (100°F) och håll låg i 40 till 60 minuter. Se till att den övre ventilen är öppen åtminstone halvvägs.
Ta bort från Bradley Smoker.
Avsluta tillagningen av pilgrimsmusslorna under en ugnsbroiler i cirka 5 minuter, vänd en gång och tillaga i ytterligare 5 minuter.
Låt pilgrimsmusslorna svalna.
Att tjäna:
Lägg 4 pilgrimsmusslor i varje martiniglas.
Ringla 5 ml (1 tsk) vodka över pilgrimsmusslorna i varje glas.
Garnera med en kvist persilja, grönkål eller stora gröna oliver enligt smakpreferenser och servera som förrätt.