smoked scallop linguine recipe

Rökt Kammusslan Recept



Skäm bort dig med de utsökta smakerna i detta rökt kammussla Linguine -recept. Mjuka och rökiga kammusslor kombineras med perfekt kokt linguine, kastas i en smakrik sås med schalottenlök, vitlök och lök och avslutas med livliga körsbärstomater, färsk persilja och ett strö parmesost. En kulinarisk glädje som kommer att imponera på dina smaklökar.

Ingredients

4 oz torr linguine

6-10 Pilgrimsmusslor

2 msk vegetabilisk olja

1 schalottenlök - fint tärnad

2 vitlöksklyftor - hackad

¼ Av en medelstor lök - skivad

3 msk vitt vin

2 msk smör

Salta & peppra, efter smak

6-8 körsbärstomater - halverade

2 msk färsk persilja - hackad

¼ kopp parmesanost

Preparation

Skölj pilgrimsmusslor, ta bort abduktormusklerna och klappa torrt.

Placera pilgrimsmusslor på en aluminiumbricka och lägg i en rökare som är förvärmd till 150°F med albisquetter.

Rök pilgrimsmusslor i 30-45 minuter.

Koka under tiden en medelstor kastrull med saltat vatten, tillsätt linguinudlar, återuppliva och koka i 8-10 minuter (eller tills den är al dente), rör om ofta.

Häll av pastan i ett durkslag och kör under kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen

Kasta pasta i 1 msk vegetabilisk olja.

Värm den återstående matskeden olja i en kastrull på medelvärme.

Tillsätt schalottenlök, vitlök och lök och koka tills löken är genomskinlig, cirka 3-5 minuter, avglasera sedan med vitt vin.

Tillsätt pasta och rökta pilgrimsmusslor i en kastrull och kombinera.

Tillsätt smör och salt & peppar.

Servera pasta toppad med färska körsbärstomater, persilja och parmesan.