Rökt Kammusslan Recept
Skäm bort dig med de utsökta smakerna i detta rökt kammussla Linguine -recept. Mjuka och rökiga kammusslor kombineras med perfekt kokt linguine, kastas i en smakrik sås med schalottenlök, vitlök och lök och avslutas med livliga körsbärstomater, färsk persilja och ett strö parmesost. En kulinarisk glädje som kommer att imponera på dina smaklökar.
Ingredients
4 oz torr linguine
6-10 Pilgrimsmusslor
2 msk vegetabilisk olja
1 schalottenlök - fint tärnad
2 vitlöksklyftor - hackad
¼ Av en medelstor lök - skivad
3 msk vitt vin
2 msk smör
Salta & peppra, efter smak
6-8 körsbärstomater - halverade
2 msk färsk persilja - hackad
¼ kopp parmesanost
Preparation
Skölj pilgrimsmusslor, ta bort abduktormusklerna och klappa torrt.
Placera pilgrimsmusslor på en aluminiumbricka och lägg i en rökare som är förvärmd till 150°F med albisquetter.
Rök pilgrimsmusslor i 30-45 minuter.
Koka under tiden en medelstor kastrull med saltat vatten, tillsätt linguinudlar, återuppliva och koka i 8-10 minuter (eller tills den är al dente), rör om ofta.
Häll av pastan i ett durkslag och kör under kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen
Kasta pasta i 1 msk vegetabilisk olja.
Värm den återstående matskeden olja i en kastrull på medelvärme.
Tillsätt schalottenlök, vitlök och lök och koka tills löken är genomskinlig, cirka 3-5 minuter, avglasera sedan med vitt vin.
Tillsätt pasta och rökta pilgrimsmusslor i en kastrull och kombinera.
Tillsätt smör och salt & peppar.
Servera pasta toppad med färska körsbärstomater, persilja och parmesan.