Smoked Oysters Recipe For Valentine’s Day

Rökt Ostron Recept för alla hjärtans dagHej rökare! Om du letar efter ett recept fyllt med passion och symbolisk betydelse för Alla hjärtans dag, läs vidare!

Folk har länge betraktat ostron som en romantisk delikatess. De har en välsmakande smak och sammetslen konsistens. Du kan njuta av ostron på alla möjliga sätt – med hackade grönsaker, med limejuice och örter, eller helt enkelt råa. Men på Bradley Smoker vet vi att ett av de allra bästa sätten att förbereda ostron är genom rökning. Vilken bättre dag att tända rökaren på än på Alla hjärtans dag?

Imponera på den speciella personen genom att ta tid på dagen för att förbereda denna läckra tallrik med cederrökt halvskal ostron. De kommer att älska dig för det.

Ingredients

¾ Kopp icke-jodiserat salt

1 ½ koppar farinsocker

½ kopp sojasås

3 lagerblad

1 kopp konjak

1 msk vitlökspulver

1 msk lökpulver

2 varv pepparkvarn

2 skvätt varm sås

1,5 liter vatten

Blanda väl. När salt och socker är upplöst, rör ner råa ostron och ställ i kylen i 30-40 timmar.

Preparation

Ostronberedning:

Oavsett om du köper eller samlar ostron, se till att de är ungefär medelstora och färska. Den idealiska storleken är någonstans mellan 5″-7″ frigjord.

Nu kommer den roliga delen. Skydda dina ostron. Om du vill spara några för att äta rå, var försiktig så att du inte får in några små fragment av ostronskal där köttet är. Dessa skalbitar är inte särskilt välsmakande, och inte heller mycket hjälp när du försöker imponera på din älskling!

Rökning av ostron:

Använd kallt vatten, skölj av varje rå ostron och lägg den på ett oljat gallerställ, grönsaksställ eller rökställ. Vad du än bestämmer dig för, se till att använda något som gör att röken kan komma till undersidan av ostronet.

Ställ in din rökare på 225°F och rök mellan 1,5 till 2 timmar beroende på smak, med ditt val av trä (cederträ, al eller hickory).

Avsluta med lite extra virgin olivolja och andra örter eller smaker du önskar. Varför inte ta en stund och experimentera med några olika komplexa smaker? Du kanske hittar något du verkligen gillar. Om du gör det (eller inte för den delen) låt oss veta det i kommentarerna nedan. Lycka till!

Här önskar jag dig en glad alla hjärtans dag! Bradley Smoker är ett företag som specialiserat sig på matrökare, grillar och recept för matrökning. Ovanstående bilder och recept är inte våra egna.