Smoked Oysters On The Half Shell Recipe

Rökt Ostron på halvskalet



Ingredients

24 ostron

Marinad:

45 ml (3 msk) olivolja

45 ml (3 msk) citronsaft

3 ml (1/2 tsk) salt

5 ml (1 tsk) torr senap

3 ml (1/2 tsk) currypulver

Preparation

Kombinera marinadingredienserna i en medelstor icke-metallisk skål och blanda väl.

Ta bort ostron från sina skal. Håll minst ett halvt skal för varje ostron.

Lägg ostron i marinaden i cirka 30 minuter, vänd en gång.

Byt ut ostron i deras halva skal och tillsätt lite av marinaden till varje.

Rökningsmetod:

Förvärm Bradley Smoker till 100°C (220°F).

Placera ostronen i sina halva skal på rökställ och använd äppelsmaksbisquetter rök/koka i 40 till 60 minuter eller tills de är kokta.

Att tjäna:

Servera varm med Tabascosås eller Wasabi vid sidan av.